Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

12 afgán honfitársát zsúfolta autóba - vádat emeltek az embercsempész ellen

A Sárvári Járási Ügyészség csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott hat éve tartózkodott jogszerűen Magyarországon, oltalmazotti státusszal rendelkezett, menedékjogot élvezett. Az oltalmazotti státuszát a bűncselekmény elkövetése után az illetékes idegenrendészeti hatóság visszavonta.

A vádlott korábbi budapesti munkahelyén megismerkedett egy honfitársával, akivel megegyezett abban, hogy egy megadott napon afgánokat fog Ausztriába szállítani. A vádlott egy bérautóval érkezett a magyar-román határ közelébe, ahol 2020. május 26-án felvett 12 afgán állampolgárt, őket a személygépkocsi üléseire, illetve a csomagtartójába ültette, majd elindult velük az osztrák-magyar határ közelébe.

Afgán menekültek másztak elő az embercsempész autójából Fotó: Vas MRFK
TM/Nyugat.hu

A rendőrjárőrök azonban az M86-os autóúton, Nick környékén megállították, majd az ellenőrzés során megállapították, hogy a vádlott utasai nem rendelkeznek érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel, valamint semmilyen személyes okmányt nem tartottak maguknál.

A vádlott a bűncselekményt a csempészett személyek sanyargatásával követte el, mert a 12 afgán férfi a személygépkocsi utasterében és csomagtartójában volt összezsúfolva hosszabb időn és több száz kilométeren keresztül. A férfiak a szállítás körülményei, az utazási idő, a mozgáskorlátozottság miatt testi-lelki szenvedésnek voltak kitéve.

Afgán menekültek másztak elő az embercsempész autójából Fotó: Vas MRFK
TM/Nyugat.hu

A Sárvári Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra