Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Prizmákkal védik az autósokat a vadbalesetektől Veszprém megyében

A 710-es úton szerelték fel az új eszközöket.

A 710-es főút gyakorlatilag egy elkerülő út Veszprém megyében. Balatonfűzfőt köti össze az M7-as autópályával. Úgy, hogy kikerüli a Balaton partján vezető 71-es út ezen szakaszát, és így Balatonakarattyát és Balatonkenesét.

Forrás: googlemaps.com

A statisztikák szerint ezen az úton rendkívül gyakoriak a vadbalesetek, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság ezért ide telepítette a nemrég vásárolt vadriasztó prizmákat - írja a vezess.hu.

Forrás: vezess.hu

A kék fóliás, optikai vadriasztó prizma a gépjármű fényszóró fényét a menetirányra merőlegesen fordítja el, így a jármű elhaladásakor egy stabil optikai riasztókerítés jön létre, amely a vadakat az út mellől elriasztja.

Forrás: vezess.hu

Mivel a vadreflektor a fényszóró fényét az út melletti terepre veri vissza, a járművezetőt a visszaverődő fény nem vakítja el. Az eszköz tartósan ellenáll a környezeti hatásoknak, a nagy hőingadozásnak és a magas hőmérsékletnek, a napsugárzásnak, egyéb időjárási viszontagságoknak, valamint a sózás maró hatásának is.

Lapunk a közelmúltban egy olvasói levél nyomán foglalkozott a vadbalesetekkel „Esélyünk sem volt arra, hogy elkerüljük a találkozást" 2021. November 12. 07:38 .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

„Esélyünk sem volt arra, hogy elkerüljük a találkozást"

Vas megyében – és az egész országban – számos vadbaleset történik. Egyiknek itt a krónikája, ami arra is jó, hogy kérdések fogalmazódjanak meg bennünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló