„Vágjunk bele!” - Az új amerikai nagykövet aktívabbnak tűnik, mint elődjei

David Pressman nemcsak rollerezik Budapesten.

Az egész magyar sajtót bejárta David Pressman videója Nem csak az amerikai nagykövet rollerezik, hanem a szombathelyi polgármester is 2022. September 23. 15:49 , amelyben vidáman rollerezik a Dunaparton.

Már ebből is lehetett sejteni, hogy az új amerikai nagykövet kicsit más, mint elődjei, és ezt erősíti az a bemutatkozó videó is, amelyet a közelmúltban töltöttek fel a YouTube-ra.

Ebben a diplomata képeket oszt meg az 1990-es évek közepén tett első magyarországi utazásáról, amikor elmondása szerint sok magyar barátot szerzett, megismerte a magyar történelmet, ételeket és kultúrát.

A videóban a nagykövet fontos olyan emblematikus pesti helyszíneket fedez fel, mint a többek között a Szent István-bazilika, a Nagyvásárcsarnokot vagy a rolleres videóban is felbukkant Duna-korzó.

Magát így mutatja be:

„Az elmúlt két évtizedben diplomataként és ügyvédként dolgoztam. Az a megtiszteltetés ért, hogy az Egyesült Államok több elnökét is szolgálhattam, és fontos nemzetbiztonsági, emberi jogi és külpolitikai kihívásokkal foglalkozhattam. Örülök, hogy magyar partnereinkkel és barátainkkal együtt dolgozhatunk azon, hogy országaink együtt erősebbé váljanak. Alig várom, hogy a családommal együtt felfedezzük Magyarországot és megismerkedjünk a magyarokkal itt Budapesten és szerte az országban, és közben a lehető legjobban megtanuljak magyarul.”

Az amerikai-magyar kapcsolatokról így beszél:

"Bonyolult időket élünk. És ezekben a bonyolult időkben most fontosabb, mint valaha, hogy az amerikaiak és a magyarok szorosan együttműködjenek és közösen nézzenek szembe a régió és a világ kihívásaival."

Egy magyar mondatot is mond, amelyet bizonyára gondosan választott ki:

„Vágjunk bele!”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet