Pénteki podcast: Miért vágyunk a felülről vezérelt társadalomra?

Az ismert történésszel Valuch Tiborral a jelenről és a közelmúltról beszélünk. Várjuk a kérdéseket!

31 évvel ezelőtt, 1990. március 25-én megtörtént a szabad, többpárti parlamenti választások első fordulója, amit április 8-án egy második forduló követett.

31 évvel ezelőtt ezekben a napokban mindenki a szabadon választott Országgyűlés és a független magyar kormány megalakulására várt.

Aztán ami az ezt követő három évtizedben történt, arra kevesen számítottak.

Nyugat.hu

Pénteki podcastunk vendége Valuch Tibor történész, az Eszterházy Károly Egyetem professzora, az MTA Politikatudományi Intézetének tudományos tanácsadója lesz.

Olyan témákat beszélünk meg, minthogy hatalmi szempontból miért lehetett sikeres az elmúlt egy évtized, vagy hogy hova tűnt munkásöntudat a rendszerváltás után. És hogy miért szeretjük azt, ha valaki felülről megmondja, hogy mit kell csinálnunk.

Valuch Tibor beszélgetőpartnere Roznár Gyöngyi a Nyugat.hu főszerkesztője és Józing Antal a Nyugat.hu újságírója lesz.

Délután 3 órakor kezdünk, várjuk a kérdéseket előre, és a műsor alatt is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Podcast