Van, aki betiltaná, más azonnal felpattanna rá: mit gondolnak a szombathelyiek az elektromos rollerekről?

Nem új a téma, de továbbra is erősen megosztja a szombathelyi közvéleményt az elektromos rollerezés.

 • „Hajmeresztő rolleres mutatvány Szombathelyről”
 • „Szanaszét hagyják az elektromos rollereket Szombathelyen”
 • „Újabb egy évig maradnak a bérelhető elektromos rollerek Szombathelyen”
 • „Már három hete ázik a Perintben egy elektromos roller”
 • „Egy hónap alatt körberollerezték a szombathelyiek a Földet”
 • „Rolleres gurult takarásból busz elé Szombathelyen - öt utas megsérült”
 • Ez csak néhány cikkünk, amelyek témáját az elektromos rollerek adták. Ezek a járművek az utóbbi időben valóban ellepték Szombathely utcáit. Hozzánk is gyakran érkeznek olvasói észrevételek az elektromos rollerezéssel kapcsolatban. Ezért ismét fogtuk a kamerát, a mikrofont és beszélgettünk egy kicsit a járókelőkkel. Videónkból kiderül, hogyan viszonyulnak a szombathelyiek a rollerezéshez.

  A kormányzat az e-rollerekre is vonatkozó KRESZ-módosítást még 2023 első felében tervezte bevezetni, azonban egyelőre még csak a tervezetnél tartanak. A társadalmi vita után viszont talán még idén, de legkésőbb a jövő év első felében el is fogadhatják a KRESZ-módosító csomagot. A 25 kilométer/órás végsebességű elektromos rollerekre, elektromos kerékpárokra ugyanazok a szabályok vonatkozhatnak majd, mint a kerékpárokra.

  Ez a szabályozás azonban csak a kis sebességű e-rollereket, segwayeket és a rollermegosztó szolgáltatások eszközeit érintené. Ha a jármű végsebessége meghaladja a 25 kilométer/órát, akkor az már segédmotoros kerékpárnak minősülne és például kötelező lenne a használatakor sisakot viselni.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Video