Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Van egy újonc tűzoltója Vas megyének

Körmenden kezdi meg a szolgálatát Horváth Máté.

Hetvenhárom frissen végzett tűzoltó, köztük egy Vas megyei tett esküt péntek délelőtt a katasztrófavédelem székháza előtt. Az újonc tűzoltó július 26-án kezdte meg a Szolgálatot a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, mint beosztott tűzoltó – számolt be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A frissen végzett tűzoltók részletes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek, amit egy tűzoltóságon eltöltött háromhetes gyakorlat követett. A képzés végeztével speciális, életből kiragadott balesetet és tűzesetet szimuláló helyzetekben tettek vizsgát. A vizsgatételek között olyan különleges helyzetek is szerepeltek, mint amilyet egy égő társasház, kigyulladt iskolai tornaterem, égő búzatábla, vagy éppen egy súlyos vasúti baleset jelent.

A sikeres vizsgát követően a katasztrófavédelem és más rendvédelmi szervek vezetői és saját hozzátartozóik előtt tettek ünnepélyes fogadalmat arról, hogy tűzoltóként felkészültségük és tudásuk legjavát nyújtva segítenek a bajbajutottakon.

Horváth Máté tű. őrmestert, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját az első szolgálati napján Lakatár Gábor tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese fogadta az igazgatóságon. Tűzoltó szolgálatához jó egészséget és sikereket kívánt.

Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI

A parancs átadását követően a tűzoltóparancsnok a mentor jelenlétében körbevezette a kollégát a leendő szolgálati helyén, a körmendi tűzoltó laktanyákban, valamint megismertették őt az állománnyal és a rá váró feladatokkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra