Vármegyésítik a megyei lapokat (is)

Vajon a Vas Népe esetében hogyan oldják meg?

Az Alaptörvény módosítása után a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló cég, a Mediaworks Hungary Zrt. több megyei lapot is át fog nevezni a következő időszakban - írja a HVG360 .

Ennek értelmében azok a megyei lapok, melyek címében szerepelt az adott megye, igazodnak az új elnevezéshez, vagyis például a Fejér Megyei Hírlap új neve ezentúl Fejér Vármegyei Hírlap lesz.

A lap szerint a tulajdonos már elkezdte ezen nevek levédetését, amely vonatkozik például a Heves, a Fejér és a Békés megyei lapokra is.

Az, hogy a vasi napilap, a Vas Népe neve megváltozik-e, majd később kiderül, hiszen nincs benne a megye szó. És van ilyen még sok, pld.: Kisalföld, Veszprémi Napló, Zalai Hírlap, Petőfi Népe, stb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet