A Vas Megyei Kormányhivatal már készül az Ausztriából hazatérő, munka nélkül maradt magyarokra

Sajnos sok embert érinthet.

Ahogy azt sejteni lehet, sok Ausztriában dolgozó Vas megyei vesztette el állását Ausztriában, vagy éppen lehetetlenedett el a munkája.

Mivel az ottani megélhetési költségek még mindig jóval magasabbak, mint nálunk, így ők most tömegével térnek haza Magyarországra.

Láthatóan erre készül az állam is.

"A koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel kérjük az Ausztriából hazatérő munkavállalók együttműködését az álláskeresői regisztrációjuk intézése kapcsán" - olvasható a Vas Megyei Kormányhivatal szerda délután kiadott közleményében.

A regisztrációt elektronikus úton a https://eugyintezes.munka.hu oldalon lehet elvégezni.

Az érintett a külföldi munkavégzés leigazolására szolgáló U1-es nyomtatványt elektronikusan kell kikérniük az Osztrák Munkaerőpiaci Szolgálat, az Arbeitsmarktservice Österreich (AMS) hivatalától.

Mészáros Zsolt

Az elektronikus regisztrációt követően a megadott e-mail címre adatlapcsomagot fognak kapni, amelyet ki kell tölteni, és az ügyfélkapun keresztül visszaküldeni, tehát ekkor sem kell személyesen befáradni a lakcím szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályára.

A közlemény szerint a hivatal képviselője felveszi az érintettekkel a kapcsolatot, és amennyiben szükséges a személyes megjelenés, annak időpontjáról tájékoztatja.

"A felmerülő kérdések kapcsán Vas megyében EURES-tanácsadónk, Murai Adrienn a +36-70/683-1329-es telefonszámon, valamint a murai_PONT_adrienn_KUKAC_vas_PONT_gov_PONT_hu e-mail címen fogadja a megkereséseket a külföldről hazatérő munkavállalók esetében" - olvasható a közleményben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos