Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tisztújítás a vasi mérnököknél

Tisztújító taggyűlését tartotta a Vas Megyei Mérnöki Kamara november 6-án a megyeháza dísztermében. A négyévenként esedékes voksoláson Nádor István kapta a legtöbb szavazatot, alelnöknek Déri Lajost választotta meg a 119 jelenlévő. Mindketten okleveles építőmérnökök.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az eseményt dr. Németh István leköszönő elnök nyitotta meg, összefoglalta az előző ciklus munkáját. Elmondta, hogy a kamarai létszám növekedett, jelenleg 463-an tagjai a kamarának. A jogosultsággal rendelkezők száma is tizenöt százalékkal emelkedett, ez 356 főt jelent. Németh István ezután lemondott tisztségéről.

Dr. Németh István, leköszönő elnök
Dr. Németh István, leköszönő elnök

A napirendek megtárgyalása előtt Rónay István József, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke a kamarai jogszabályok változásáról informált, a továbbképzési rendszer módosításának szükségességéről beszélt. A mérnöki tervezői és szakértői tevékenység jogosultsághoz kötött, akad, aki évi 100 ezer forintot is fizet emiatt. Az alelnök szerint ez így nem folytatható.

Nádor István
Nádor István

A taggyűlés résztvevői kijelölték a jegyzőkönyvvezetőt, a jegyzőkönyv-hitelesítőt, a szavazatszámláló bizottság tagjait, levezető elnöknek Kovács Jenőt kérték fel. Ezután Horváth Gyula Vladimír felügyelő bizottsági elnök és Tóthné Temesi Kinga etikai-fegyelmi bizottság elnök rövid beszámolója következett, majd a tisztségviselők, az elnök, az alelnök, az elnökségi tagok, a küldöttek, a pótküldöttek, a felügyelő bizottság és az etikai-fegyelmi bizottság tagjait megválasztották a résztvevők.

Ez alapján a Vas Megyei Mérnöki Kamara új elnöke Nádor István, új alelnöke Déri Lajos. Elnökségi tagok: Tóthné Temesi Kinga, Lakosi Ilona, Czap Attila, Szimandel Dezső, Horváth Imre. A felügyelő bizottság tagjai: Horváth Gyula Vladimír, Dankovics Erzsébet, Krenner Róbert. Az etikai-fegyelmi bizottság tagjai: Grastyán László, Karácsonyné Nedeczky Katalin, Mór Tibor, Takács Péter, Kapolcsi Imre, Tóth György, Karácsony Imre.

Zárásként az új elnök elköszönt, hangsúlyozta, hogy az újonnan megválasztott elnökségnek valamennyi mérnököt képviselnie kell.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés