Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vas megyei milliárdos a Gellért-hegyi siklóépítők csapatában

Kreinbacher Józsefet borászata és építőipari cége tette ismerheté.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon nem ritka, hogy van egy nagy ötlet, ami sokáig fekszik a fiók mélyén, és amikor már el is felejtettük, egyszer csak mozgásba lendülnek a dolgok.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Most valami hasonló látszik történni a Gellért-hegyi sikló ügyében.

A 24.hu információi szerint ugyanis fajsúlyos tulajdonos jelent meg projektcégben, a fővárossal már több mint másfél évtizede megállapodó Gellérthegyi Sikló Kft.-ban.

Kilátás a Gellért-hegyről - Ide érkezne a sikló
Józing Antal

A Gellért Hill Experience Kft. talán nem sokat mond, de mindjárt érdekesebb lesz, ha azt mondjuk, hogy ez Kreinbacher József egyszemélyes cége.

Kreinbacher József vagyonát 8 milliárd forintra taksálják, cégbirodalmának zászlóshajója a Metal Hungária Holding Zrt., de a Vas megyeiek nem innen, hanem a Szombathelyen bejegyzett Kreinbacher Birtok Kft.-ből ismerik.

Igen, ez az a cég, amely a Somló oldalában működteti a borászatot és a pezsgőpincészetet.

A Kreinbacher Birtok a Somlón
www.kreinbacher.hu

A 24.hu úgy gondolja, a megfelelő tőkével rendelkező Kreinbacher megjelenése ismét mozgásba hozhatja a berozsdásodott Gellért-hegyi attrakció ügyét.

„Nem egy kifejezetten balos ember, de nem is NER-lovag. Tud építeni, ez biztos” – így jellemezték a lapnak a nyugat-magyarországi vállalkozót.

A sikló építésének ötletét egyébként Karácsony Gergely fővárosi polgármester is támogatja, mert akkor ki lehetne tiltani a hegyről a buszokat, amelyek hatalmas tömegben viszik fel a turistákat a Citadellához.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés