Vasárnaptól végre átszállás és pótlóbuszok nélkül közlekednek az IC-k Szombathely és Budapest között

Győr és Veszprém felé is helyreáll a rend. De mielőtt vonatra szállna, kattintson!

Jelen sorok írójának szerdán este azon dilemmával kellett szembenéznie, hogy egy Győr vagy egy Veszprém felé közlekedő vonatot válasszon, amikor Budapestről hazafelé tartott Szombathelyre.

Győr mellett az szólt, hogy rövidebb a menetidő, kulturáltabbak az utazási körülmények. Ellene, hogy a pótlóbuszok miatt kétszer is át kell szállni.

Veszprém felé jellemzően kicsit mostohábbak a körülmények, időben is hosszabb, viszont itt „csak” Celldömölk és Szombathely között van busz, valamivel olcsóbb is, így ezt az opciót választotta.

A felújítás alatt álló, harmadik világot idéző Déli pályaudvar estefelé egészen félelmetes élmény, de a vonat viszonylag kulturált, és ahhoz képest, hogy a Bakonyban esik a hó és hogy Celldömölkön át kell cuccolni a buszra, pontosan érünk Szombathelyre.

MÁV

Ettől függetlenül már mindenki nagyon várja, hogy visszaálljon a normális vasúti közlekedés a Nyugat-Dunántúl és a főváros között.

„Már mi is várjuk”

– mondta lapunk megkeresésére Fenyőné Gyűrű Nikolett, a GYSEV sajtószolgálatától, és megerősítette:

Az Intercity-járatok december 10-től pótlóbuszok nélkül közlekednek a Szombathely és Budapest, illetve Sopron és Budapest között.

Ugyanakkor két fontos dologra felhívta a figyelmet:

 • December 14-én új menetrend lép érvénybe, így mielőtt vonatra ülünk, mindenképpen tájékozódjunk.
 • Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége még mindig módosított menetrend szerint közlekedik. Ennek részleteiről itt Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson 2023. December 04. 09:36 olvashat.
 • „A MÁV a tervezett határidőre befejezi a győri fővonal munkálatait”

  – közölte lapunkkal a MÁV sajtóosztálya, mellyel telefonon beszéltünk.

  Ez azt jelenti, hogy a MÁV vonalain december 10-től megszűnnek a korlátozások. Ugyanakkor ők is felhívták a figyelmet az új menetrendre, amely a Szombathely/Sopron és a főváros közötti közlekedést csak kismértékben érinti. A változások legfontosabb elemei itt vannak összefoglalva, de a legbiztosabb, ha indulás előtt megnézzük az élő, aktuális információkat a cég weboldalán.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos