Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jön a tavasz, nyílnak a virágok, meg a vasi fürdők

Körbenéztünk, hogy milyen évet zártak tavaly, és mivel készülnek az idei szezonra?

Vas megyében összesen hat termálfürdő működik. Közülük több is nagy hagyományú és országos hírű. Nézzük őket sorban!

Termálfürdő Borgáta

A Kissomlyó lábánál található borgátaiak, kisebb méretükből adódóan, szerényebb évet zártak, de így sincs okuk bánkódni. Az áprilistól októberig tartó szezonjukban 45.000 fürdőzőt csábítottak magukhoz.

Náluk az utóbbi idők legnagyobb fejlesztése az élménymedence volt, amelyben a különleges levegőfúvókáknak köszöntően pezsgőfürdőzőhetünk. A családokra is gondoltak, ezért egy gyermekmedencét is építettek, amit egy csúszdával tettek izgalmasabbá.

Termalfurdo.hu

Elmondták, hogy éppen a fedett rész kialakításán dolgoznak, amelyben szauna is lesz. Ha ez elkészül, akkor az eddig csak áprilistól októberig üzemelő fürdőt egész évben tudják majd tartani.

Árak:
Felnőtt jegy: 1450 Ft
Nyugdíjas jegy: 1250 Ft
Gyerek jegy: 800 Ft
2 felnőtt számára szóló jegy: 1800 Ft
2 gyerek-nyugdíjas: 1450 Ft

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A bükiek számára is remek év volt a tavalyi. A fürdő látogatószáma 870.634 fő volt. Habár a 2014-es évi számokhoz képest nem jelentős a növekedés, azért így is a térségben hozzájuk mentek a legtöbben.

A meleggel együtt érkező turisták hada itt is új fejlesztésekkel találkozhat majd. A strandfürdő területén a gyermekes családok számára egy úgynevezett Family Parkot építenek, száraz és vizes játékokkal a gyerekeknek, miközben a felnőttek mellettük nyugodt körülmények között pihenhetnek.

A parkon belül találhatunk majd egy tradicionális játszóteret, de ami még érdekesebb lesz, interaktív vizes játszótér is épül itt.

Ez lesz a kifejezetten bababarát rész, hiszen ételmelegítő konyhát, szoptató szobát, pelenkázót, bébipihenőt, babakocsi tárolót és még babamasszázs-helyiséget is kialakítanak a parkban.

Termalonline.hu

A felnőttek is kapnak újat, nekik egy Prémium Relax elnevezésű zónát hoznak létre. Ezen belül épül egy gyógymedence, drinkbár, grillbár, masszázs-helyiségek, valamint kényelmes pihenőágyak biztosítják majd a teljes kikapcsolódást.

Új medencék is lesznek. Hamarosan megnyílik az Acapulco elnevezésű medence, amiben külön a gyermeknek lesz hullámöböl, meg viharöbölkék, egy ugróöböl, és még egy barlang is, ami fény- és hangeffektekkel ámítja a vendégeket.

Végül a régi gyermekmedencéket is ellátják új játékokkal, és egy strandmedence új fő attrakciója egy óriási buborék lesz.

Árak:
Gyógy- és strandfürdő:
Napijegy: 2600 Ft
Diákjegy: 1600 Ft
Gyermek napijegy: 1400 Ft
Családi napijegy - 2 felnőtt 1 gyermek: 5700 Ft
Élményfürdő:
Napijegy: 2800 Ft
Gyermek napijegy: 1500 Ft
Családi napijegy - 2 felnőtt 1 gyermek: 6600 Ft

Celldömölki Vulkán Gyógy- és Wellnessfürdő

Bonyhádi Zoltán

A Ság-hegy lábánál található fürdőben éppen két fejlesztés között állnak; 2014 nyarán fejezték be a nagy csúszda építését, és a ki-beúszós medencéjüket is bővítették. Most pedig a fürdő másfél milliárdos beruházásra pályázik. A pénz természetesen uniós forrásokból fog érkezni, ha a sikerül nyerni, a pénzt az attrakció- és üzembiztonsági fejlesztésekre fordítják.

A Vulkánban évente nagyjából 100-125 ezer vendég fordul meg. A fejlesztésekkel most az a céljuk, hogy még több látogatót sikerüljön becsábítaniuk, ami talán nem lesz nehéz ügy számukra, hiszen az előző fejlesztéseik után nagyjából 25 százalékkal jöttek többen hozzájuk.

Árak:
Felnőtt napijegy: 2400 Ft
Nyugdíjas napijegy: 1600 Ft
Gyermek napijegy - 4-14 éves korig: 1350 Ft

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárváriak rendkívül jó évet zártak 2015-ben, összesen 739.440 vendégük volt. 2014-ben 723.823-an látogatták meg a fürdőt, tehát 2,2 %-kos növekedést könyvelhettek el.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a fürdő befogadóképessége. A családi fürdőszárny átadásával az őszi-tavaszi időszakban a komplexum napi befogadóképessége 3400 fő, míg a nyári időszakban 7000 főre növekedett.

Sarvarfurdo.hu

A sikerüket magyarázza az, hogy a fürdőbe érkező vendégek évről évre új élményekkel találkozhatnak. Néhány éve adták át a már említett fedett családi fürdőszárnyat számos gyermek és családbarát szolgáltatással, megnyitott a kalandpark, a strand óriáscsúszdákkal bővült Új óriáscsúszdákkal bővül a Sárvárfürdő 2014. July 07. 17:34 , 2015 júliusától pedig 14 vadonatúj mobilházzal nőtt a fürdő szálláskínálatát.

Az idei strandszezonra is újdonságokkal készülnek. A legnagyobb attrakció a két új, adrenalinnövelő óriáscsúszda lesz.

Ezek mellett növelik az udvaron az árnyékolók számát - az újonnan telepített fák még nem adnak akkora árnyékot -, valamint megújul a szórakoztató animációs programkínálat is. Szeretnék gyorsítani a beléptetést is. A vendégek komfortérzetének növelése érdekében pedig újraburkolják a benti medencetereket, valamint átfestik a mennyezet.

Árak:
Napijegy: 3300 Ft
Diákjegy: 1700 Ft
Gyermekjegy - 3-14 éves korig: 1500 Ft
Családi jegy - 2 felnőtt 1 gyermek: 7000 Ft
Nyugdíjas jegy - Erzsébet Kártyával rendelkező vendégek számára: 1700 Ft

Cikkünk írásakor megkerestük a Mesteri Termál fürdőt és a szentgotthárdi Thermalparkot is, de tőlük nem kaptunk információt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra