Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ipkovichot és Nemény Andrást is bevitték a rendőrök

Telefonnal készített fotk Ipkovich Györgyről és Nemény Andrásról, akiket szintén a Kossuth térről vittek el a rendőrök, mert a rendőrautók elé álltak.

Rendőri akcióba torkollott az LMP kezdeményezte tüntetés a Kossuth téren, mint azt fotógalériás anyagunkban megírtuk már. A zöldpárt eredetileg az új választási törvény ellen kezdeményezett tüntetést, közülük többen is a kordonhoz láncolták magukat. A rendőrség azonban a tüntetőket begyűjtötte, mivel úgy ítélték meg, hogy a demonstráció akadályozza az országgyűlés munkáját.

Közben az MSZP-frakció kivonult az ülésről, a jegybanktörvény elleni tiltakozásul, képviselőik közül többen is egy, a tüntetőket elszállító rendőrautó elé álltak, köztük a két Vas megyei szocialista képviselő is. A rendőrök őket is őrizetbe vették, úgy tudjuk, a Gyorskocsi utcába szállították őket.

Vasi képviselőket is bevittek
Nemény András a rabomobilban
Nyugat.hu
Vasi képviselőket is bevittek
Ipkovich ugyanott, fejben megvágva
Nyugat.hu

Több ellenzéki képviselő is hasonló sorsra jutott, így a Demokratikus Koalíció több tagja, köztük Gyurcsány Ferenc is. Gyurcsány ügyvédje azt közölte a sajtóval, hogy személyi szabadság megsértése lehet ellene a vád.

Fotóink mobiltelefonnal készültek az őrizetbe vétel közben.

Vasi képviselőket is bevittek
Nyugat.hu
Vasi képviselőket is bevittek
Falhoz állított szocialisták
Nyugat.hu
Vasi képviselőket is bevittek
Nyugat.hu
Vasi képviselőket is bevittek
Mesterházy Attilát is beszállítják
Nyugat.hu
Vasi képviselőket is bevittek
Ipkovich György és Nemény András
Nyugat.hu

Közlemény

Az MSZP Szombathelyi Szervezete gyalázatosnak tartja a parlament épületénél történt ma délelőtti rendőrterrort.

Az elmúlt percekben az MSZP két Vas megyei képviselőjét, Dr. Ipkovich Györgyöt és Dr. Nemény Andrást is elvittek a rendőrök, akik a tüntetők védelmében a szocialista frakcióval együtt kivonultak a parlamentből a Kossuth térre.

Felszólítjuk a szombathelyi fideszes képviselőket, Ágh Pétert és Puskás Tivadar, hogy vállaljanak szolidaritást, hagyják el a parlamentet, és ne adják a nevüket a demokrácia végső megcsúfolásához.

Dr. Czeglédy Csaba
elnökségi tag
MSZP Szombathely

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Láncos-erővágós december: blokád a Parlament előtt

LMP-s képviselők és aktivisták láncolták össze magukat a bejáratoknál, hogy ne juthassanak be autóval a kormánypárti képviselők. Az ok: ma fontos törvényekről döntenek a Házban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra