Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül?

A megyei napilap azt írja, hogy Molnárnak nincs meg szükséges gyakorlata. A területért felelős alpolgármester szerint ez csak politikai támadás, a cég mindenben megfelel a jogi előírásoknak.

"Rendeleti akadálya lehet annak, hogy Molnár Miklós a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója lehessen" - írja cikkében a Vas megyei napilap. Hozzáteszik, értesüléseik szerint Molnár megválasztása esetén veszélybe kerülhet a Vasivíz Zrt. víziközmű-szolgáltatói engedélye is, mivel egy 2013-as kormányrendelet előírja, hogy víziközmű-szolgáltató vezetőjének öv év, víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalatának kell lennie.

Mint írják, ha a kormányrendeletben rögzített személyi feltételeknek nem felel meg a víziközmű-szolgáltató cég, visszavonhatják a Vasivíz víziközmű-szolgáltatói engedélyét, ezért a társaság könnyen állami felügyelet alá kerülhet, és beolvad a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-be.

A frissen újraválasztott, és kinevezése miatt a közgyűlési mandátumának visszaadására készülő Molnár Miklóst az október 31-i közgyűlésen Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója 2019. October 31. 09:59 nevezték nevezték ki a Vasivíz Zrt. igazgatójának. A Fidesz frakció tiltakozott a kinevezése ellen.

Molnár Miklós: Már semmin sem lepődöm meg
Józing Antal

Dr. Horváth Attila, a területért felelős alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy semmilyen jogi aggály nem merül fel Molnár Miklós kinevezésével kapcsolatban. Egyrészt azért, mert Molnár megfelel a jogszabályi feltételeknek, másfelől a vonatkozó jogszabályi rendelkezés nem egy vezetőre, hanem együttesen, a cég valamennyi vezetőjére fogalmaz meg elvárásokat, amelyeknek a Vasivíz Zrt. természetesen megfelel.

A politikus hozzátette, véleménye szerint nem szakmai, hanem politikai ügy van a háttérben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megyei napilap hamarabb kapta meg az amúgy teljesen hibás jogi véleményt, mint a városvezetés. Az alpolgármester azt is megemlítette, hogy a cikk szerint zárt ajtók mögött nevezték ki Molnár Miklóst, ami nem igaz, hiszen nyilvános ülésen tárgyalták a Vasivíz Zrt. ügyét. Megjegyezte, a városvezetés elkötelezett a szombathelyiek minél szélesebb körű tájékoztatása mellett.

Molnár Miklós kérdésünkre annyit mondott, hogy a megyei napilap az elmúlt években annyi valótlanságot írt vele kapcsolatban, hogy már semmin sem lepődik meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra