Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Belső vizsgálat indult a szombathelyi kórházban, miután elutasították egy oltatlan beteg vizsgálatát

A beteget állítása szerint nem tájékoztatták arról, hogy negatív PCR-teszttel is jogosult a vizsgálatra.

Egy 54 éves szombathelyi férfit hiába utalt be a háziorvosa nehézlégzés és fulladás miatt a városi pulmonológiára. Mivel a koronavírus elleni védettségét nem tudta igazolni, nem végezték el rajta a légzésfunkció-vizsgálatot - közölte az RTL híradója.

A kórházban belső vizsgálat indult az ügy miatt, de nem azért, mert visszautasították a vizsgálatot. A férfi állítása szerint ugyanis nem tájékoztatták arról, hogyha nincs védettségi igazolása, akkor saját költségén PCR-tesztet csináltathat, és a teszt birtokában már elvégzik rajta a vizsgálatot.

Mészáros Zsolt

Augusztus elején jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányrendelet, ami előírja, hogy csak védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel vehetők igénybe Fájhat a foga, a dereka is, ha nincs oltása vagy negatív tesztje September 06. 08:31 az előre tervezhető vizsgálatok és beavatkozások.

A tesztet viszont a beteg - néhány kivételtől Fájhat a foga, a dereka is, ha nincs oltása vagy negatív tesztje September 06. 08:31 eltekintve - saját költségén köteles elvégeztetni. Ez Július végén derült ki, Műtét előtt tényleg kötelező a saját zsebből fizetett PCR-teszt, ha nincs védettségi igazolás? July 28. 07:07 Kásler Miklós EMMI-miniszter kórházaknak küldött körlevéléből.

Az alapvető jogok biztosa augusztus elején meg is állapította Sérti a jogállamiság elvét, hogy önköltségen kell tesztet végezni a műtétek előtt a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek August 03. 07:34 , hogy az intézkedés sérti a jogállamiság elvét. Kozma Ákos akkor felszólította Kásler Miklóst, hogy vonja vissza az erre vonatkozó utasításait, a rendelet viszont életbe lépett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra