Nem, tényleg nem a vasvári Végh Noémi kapja meg Márki-Zay Péter parlamenti helyét

A fél magyar sajtó belefutott egy orbitális hibába, a vasvári hölgy jogi lépéseket tett.

Április 23-án jelentették be Az ellenzék kiosztotta Márki-Zay, Karácsony és Dobrev mandátumait April 23. 10:36 , hogy ki kapja meg az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a mandátumát, aki a parlament helyett a hódmezővásárhelyi városházát választotta.

A Vasváron élő Végh Noémi ekkor még nem sejtette, hogy felfordul az élete. Mert ez történt. Ő egyébként egy 3,5 éves kisfiú édesanyja, és soha nem foglalkozott politikával.

Így utólag nehéz rekonstruálni a történetet, Végh Noémi (a vasvári) lapunknak küldött levele alapján aztán nagyjából kirajzolódik a kép.

Találtál egy Végh Noémit? Jó lesz

A tények: Márki-Zay Péter mandátumát a jobbikos Végh Noémi kapta meg. Aki nem azonos a vasvári Végh Noémivel.

A vasvári Végh Noémit a bejelentés után, április 23-án szombaton egy ismerőse hívta telefonon, aki azt mondta, hogy a Blikk az ő vállalkozásának profilját közölte le az egyik politikai cikkéhez. Mint lapunknak írta, ő vállalkozóként dolgozik, minden személyes adata elérhető az interneten, hiszen így veszi fel a kapcsolatot az ügyfelekkel.

A Blikk azt írta, hogy egy ismeretlen jobbikos, Végh Noémi kapta meg Márki-Zay mandátumát, ami igaz is. De a cikkhez a vasvári Végh Noémi Facebook-oldalát mellékelték, a névazonosság miatt összekeverték a két személyt. Aztán jött a folytatás.

nyugat.hu

Nem sokkal később a fél magyar sajtó átvette ezt a cikket, benne a hamis infóval és a vasvári Végh Noémi fotójával és Facebook-oldalának linkjével. Mint mondja, később kiderült, hogy a Zöldek pártja nevű Facebook-oldal már április 21-én közzétett egy bejegyzést a vállalkozása Facebook-profiljával, és fotóival együtt.

(Mi tesszük hozzá, hogy míg az említett lapok később javították a hibát, a Zöldek pártja oldalon a mai napig fent van a poszt.)

Nem sokkal később a 24.hu azt írta: „Végh Noémi korábban nem volt képviselő és politikusi tevékenységének éppúgy nincs nyoma a nyilvánosságban, mint szintén újonc párttársának, Szabó Hajnalkának.”

És egy újabb véletlen: A jobbikos Végh Noéminek van egy Szabó Hajnalka nevű párttársa, a vasvári Végh Noéminek pedig van egy Szabó Hajnalka nevű sógornője. A vasvári hölgy szerint, aki ismeri őket, ezek után, ha addig kételkedett is, már biztos lehetett benne, hogy ő kapta meg Márki-Zay mandátumát.

nyugat.hu

Amit az is bizonyít, hogy aznap, április 23-án délután és este több telefonhívást kapott, idegenek gratuláltak neki azért, mert „megnyerte a választásokat” . A telefonszáma is kint van a Facebook-oldalán.

A vasvári hölgy végül délután négy óra körül elégelte meg a dolgot, felvette a kapcsolatot a Blikk szerkesztőségével, ahonnan nem sokkal később ezt az üzenetet kapta: „Tisztelt Végh Noémi! Kijavítottuk a hibát, nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget!” Ezt követően aztán a többi hírportálon is már helyesen, a politikus Végh Noémi fényképével volt elérhető a cikk.

A vasvári Végh Noémi szerint az egész történettel kapcsolatban az a problémája, hogy valótlan dolgokat állítottak róla, a vállalkozása hírnevének hitelességét és a megélhetését kockáztatva. Mint írta, sorselemző, ThetaHealing konzulens, spirituális tanácsadó a hivatása, ami pontosan arról szól, hogy nem különböztethet meg embereket sem vallási, sem pedig politikai hovatartozásuk alapján.

Felháborítónak tartja, hogy a Blikk munkatársa nem ellenőrizte az információt, nem nézett utána, hogy az a bizonyos Facebook-oldal valóban a jobbikos Végh Noémihez tartozik-e.

Mint írta, szeretne pontot tenni az ügy végére, és kijelenti, nem tagja semmilyen pártnak, és semmi köze sincs a politikai élethez. A jogi lépéseket megtette, innentől a hatóságokra bízza az ügyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet