Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Végleg bezárt a Március 15. téri posta Szombathelyen? - Frissített

Válaszolt a Magyar Posta. És jó híreik vannak.

Csak ideiglenesen van zárva, amint megoldódnak a technikai problémák, újra kinyit Szombathelyen a Március 15. téri postahivatal.

Ezt az információt kaptuk március közepén, amikor Magyar Postánál afelől érdeklődtünk, hogy miért van zárva Szombathelyen bezárt a Március 15. téri posta March 22. 10:51 az úgynevezett 8-as számú hivatal.

A „technikai problémák” indok meglehetősen maszatosan hangzik, akkor szokták használni, amikor valaki nem akarja megnevezni a valódi okot. (Például ha egy koncert esetében kevés jegy fogy elővételben).

Még mindig sokan várják a nyitást
Mészáros D. Zsolt

Jelen esetben sokan arra tippeltek, hogy a koronavírus-járvány miatt zárták be a hivatalt, egyszerűen nem volt elég egészséges dolgozó a nyitáshoz.

Csakhogy időközben eltelt másfél hónap, és mind a rácsok, mind a felirat változatlanul a helyén van.

Időközben olyan hírek is elterjedtek a városban, hogy a Március 15. téri posta többé már nem nyit ki.

2-es posta Szombathely
Változatlan az ajtón lévő felirat is
Mészáros D. Zsolt

Ennek bizonyára sokan nem örülnének, a belváros széli, kissé retró hangulatú helyet elég sokan használták és szerették, itt ugyanis gyorsan, különösebb sorban állás nélkül lehetett az ügyeket bonyolítani.

Ehhez képest a nehezen megközelíthető, Kossuth Lajos utcai központban sorszámhúzás után is elég sokat kell ácsorogni a belső térben. Olykor még a lépcsőn is.

A Kossuth utcai hivatalban gyakran sokat kell várni.
Nyugat.hu

Az ügyben megkérdeztük a Magyar Postát mind a „technikai problémák”-ról, mind azt esetleges végleges bezárásról; idáig nem kaptunk választ. (A valóság az, hogy a cég időközben elküldte a választ. Lásd a frissítést - a szerk.)

A KSH adatai szerint egyébként folyamatosan csökken a postai szolgáltatóhelyek száma Magyarországon, de a megszüntetés sebessége nem olyan drámai, mint amilyennek tűnik.

2005-ben összesen 2844 ilyen hely volt az országban, míg 2020-ban 2650. A tavalyi évben 29 alvállalkozói üzemeltetésű szolgáltatóhelyet zártak be, miközben saját üzemeltetésűből öttel több lett.

Frissítés:

Időközben megérkezett a válasz a Magyar Postától, és bizony bennünk volt a hiba, hogy mindjárt a legrosszabb forgatókönyvre gondoltunk.

Merthogy a szombathelyi 8-as posta nemsokára ismét megnyílik.

Egészen pontosan ezt írták:

Szombathely településen a Március 15. tér 1. szám alatt üzemelő 8-as számú postát várhatóan május 17-től ismételten megnyitjuk a megszokott nyitva tartási időben és portfólióval várjuk majd az ügyfeleket.

Erről a lakosságot a posta bejárati ajtajára kihelyezett plakáttal valamint a Magyar Posta internetes portálján a www.posta.hu -n is tájékoztatni fogjuk.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra