Velem, Törőcsik Mari utca

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben, ahol szobrot is állítanak a pénteken elhunyt színésznőnek. A Nemzet Színészének közel ötven éve a Vas megyei falu volt az igazi otthona.

Szobrot kap és utcát neveznek el Velemben Törőcsik Mariról. Erről a falu polgármestere, Bakos László beszélt a Riposztnak , megrendülve még a színésznő pénteki halála után. 2018-tól Törőcsik Mari a település díszpolgára és évtizedek óta a lakója volt – bár Budapesten is volt lakásuk, igazi otthonának Velemet érezte.

Törőcsik férjével és élete párjával, Maár Gyulával, 1973-ban járt először a Kőszeg melletti, Alpokalján lévő faluban, amibe első látásra beleszeretett. Egy visszaemlékezése szerint sorsszerű volt a találkozás:

„Bejöttünk Velembe. Megálltunk egy ház előtt. És azt mondtam: itt szeretnék élni! Egyetlenegy eladó ház volt. Az, ahol véletlenül parkoltam. Odavitt az Isten.”

Törőcsik Mari péntek hajnalban, 85 éves korában halt meg. Vasárnap a Nemzeti Színház előtt sárga rózsákkal és portréival emlékeztek a színésznőre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet