Kétségbeesve keresik a megoldást a bezáró szombathelyi intézményeknél működő vendéglátósok

Alaposan fel van adva a lecke.

Ha a teljes épület rezsijét ki kell fizetnünk, akkor be kell zárnunk, mert azt már nem lehet kigazdálkodni – mondta lapunknak Böndicz Csaba, a Piccolo Club Étterem üzletvezetője.

A városvezetés a múlt héten hozta nyilvánosságra az energiaárak emelkedése miatt kidolgozott takarékossági programját, Nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, több városi épületet is bezárnak a télre 2022. September 22. 15:40 ami több intézmény teljes vagy részleges bezárását tartalmazza a fűtési szezonra.

A menüket kínáló étterem a Savaria Turizmus Nkft. épületének földszintjén működik, az Aréna utcában. Az épület a távhő rendszerén van, Böndicz azt mondja, nincsenek elkülönítve az irodák és az étterem. Ami azért nem szerencsés most, mert az önkormányzati cég decemberre és januárra home office-t tervez. A közös rendszer miatt nem lehet külön fűteni a Savaria Turizmus Nkft., és az étterem helyiségeit.

Az üzletvezető szerint nem akarnak bezárni, ők a járvány alatt is működtek, nem is nagyon csukhatnak be egyik napról a másikra, mert mintegy 80 nyugdíjas fizeti ki előre a menüt, amit házhoz is szállítanak. Böndicz abban reménykedik, hogy az önkormányzat talál valamilyen megoldást.

A Broadway Club Cafe bejelentette, hogy bezárnak.
Mészáros D. Zsolt

Horváth Attila pénzügyekért is felelős alpolgármester kérdésünkre azt mondta, megértik, ha valaki nem tudja fizetni a magas rezsit, az önkormányzati ingatlanokat bérlő vállalkozásokkal külön-külön, egyénileg tárgyalnak majd, ha a közgyűlés elfogadta a takarékossági programot.

Az önkormányzati egyeztetésnek Farkas Mihály is örülne. A Broadway Club Cafe vezetője a Savaria mozi kávézóját bérli. A mozit október 13-tól a fűtési szezon végéig, azaz május 15-ig bezárják. A kávézó nemrég bejelentette, hogy bezárnak, a Facebookon hirdettek meg egy záró bulit.

Farkas lapunknak megerősítette, hogy a kávézó egy fűtéskörön van a mozival, azaz nem lehet külön fűteni őket. Mint mondta, sok még a nyitott kérdés, várják az önkormányzat javaslatait.

A színház kivár, a Szimfinél nincs gond

A Weöres Sándor Színházban is bérlő üzemelteti a Krúdy éttermet. A színház december 20-tól január 31-ig zárva lesz. A színháztól megtudtuk, ez nem szokatlan számukra, korábban is bezártak a decemberi ünnepek előtt, és csak január első napjai után nyitottak ki. Most ez az időszak mintegy három héttel hosszabb lesz, a színháznak van elképzelése a megoldásra, de várják a közgyűlési határozatot.

A Szimfónia kávézó a zeneiskola és a Bartók terem között van. A Bartók termet bezárja az önkormányzat, a szimfonikus zenekar az MSH-ba költözik. De a kávézót ez nem érinti. Mesits Katalin üzletvezető lapunknak azt mondta, a kávézó külön rendszeren van, így ők továbbra is működnek.

A Víztorony kiállítóterme decembertől január 24-ig zárva lesz, a földszinti kávézót itt is vállalkozó bérli. Őket azonban nem sikerült elérnünk, így nem tudjuk, milyen tervekkel vészelik át ezt az időszakot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság