Egyelőre csak a préri közepére vezet az új Vépi úti bicikliút

De bízzunk benne, ez csak a kezdet!

Szombathely egyik szégyenfoltja a Vépi út. Nem csak azért, mert ramaty állapotban van, és a városba érve nem túl kellemes első benyomásai lehetnek az ideérkezőnek.

Hanem mert a különböző politikai pártállású városvezetések soha nem izgatták magukat amiatt, hogy az ipari park ezen részén dolgozók járda hiányában az úttest szélén közlekednek.

Szombathely, Vépi út. Se járda, se semmi. Sokan gyalog errefelé járnak dolgozni.
Józing Antal

A legjobbak a borongós téli reggelek, amikor a gyalogosok - beleolvadva a környezetükbe – gyakorlatilag folyamatos életveszélyben sétálnak dolgozni.

A Yageótól van egy igényes járdaszerűség, ami a buszmegállóba vezet. Hamisítatlan kelet-európai hangulat.
Józing Antal

Miközben a városnak megannyi felesleges dologra van pénze, a stadiontól kezdve a cserkészházon át Szent Márton-év pénzpocsékoló programsorozatáig, addig a Vépi útra valamiért mindig hiányzott.

Most viszont történt valami: egyik olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy munkálatok zajlanak a körforgalom környékén.

Ez az új bicikliút. Kb. 100 méter
Józing Antal

Szerdán délelőtt ki is mentünk a helyszínre, és valóban: egy vadi új, zöldmezős kerékpárút épül.

Kb. 100 méter hosszú, a körforgalomtól indul, a Vépi úttal párhuzamos, majd egyszer, meglehetősen váratlanul, a mező közepén vége szakad.

Egyelőre elég kurtán-furcsán van vége
Józing Antal

Még dolgoznak rajta a munkások, akik azt mondták, majd egyszer lesz folytatása is, de nem tudják mikor.

Márpedig folytatásnak – tesszük hozzá bizakodva – lennie kell.

Mert ha minden igaz, a kerékpárút egy nagyobb uniós projekt része.

Nem lesz könnyű átkelni a körforgalomnál, de azért megoldható
Józing Antal

Ahogy arról lapunk is beszámolt a múlt hónap végén, az EU-nak köszönhetően Szombathely iparterületeinek hét utcája is megújul. Ebbe a körbe tartozik a Vépi út is.

És elvileg még ebben az évben mindnek el kell készülnie, így van esély, hogy a préri közepén megszakadt bicikliútnak is lesz folytatása.

Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos