Veszélyes hulladékkal bizniszelt egy nő, közel másfél millió forintot összeszedett

Mindezt persze illegálisan.

A Körmendi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint közel öt éven keresztül rendszeresen hozott külföldről Magyarországra savas ólomakkumulátorokat, és azokat hulladékfelvásárló telephelyeken adta le.

A vádlott ezzel 1,3 millió forint bevételre tett szert.

A veszélyes hulladék rendszeres gyűjtése, az országba történő behozatala és szállítása hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, amely környezetvédelmi hatóság által kiadott engedély birtokában vagy nyilvántartásba vétel alapján végezhető – írja közleményében a Vas Megyei Főügyészség.

A Körmendi Járási Ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabása mellett az 1,3 millió forint vagyoni haszonra vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek