Gyorsabb lesz a 8-as főút, elkészült az új veszprémi elkerülő első szakasza

2x2 sávos lett az elkerülő 7,5 km hosszú része, a balatoni forgalmat is segítheti az új szakasz.

Elkészült a veszprémi déli elkerülő első szakasza – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Az elkerülő litéri és füredi csomópontja közti 7,5 kilométeres szakaszt 2x2 sávosra bővítették, a balesetveszélyes csomópontokat különszintű forgalmi rendre építették át, és megújult a teljes burkolat is.

Az elkerülő felújított szakasza.
Forrás: NIF Zrt.

A tervről már tavalyelőtt nyáron írtunk. 2x2 sávosra bővítik a veszprémi elkerülőt, ez csökkentheti a balatoni dugókat 2019. August 22. 13:24 A most befejeződő felújítás azért is fontos, mert ebbe a körgyűrűbe csatlakozik a Balatonfüredre és Balatonalmádiba vezető két út, majd néhány kilométerrel arrébb a litéri út, amelyik Balatonfűzfő érintésével az M7-es autópályára vezet.

A veszprémi elkerülő elkészült szakasza.
Forrás: NIF Zrt.

A 8-as ezen szakaszának 2x2 sávra bővítésével gyakorlatilag Herendtől Székesfehérvárig 110 km/h-s sebességre lesz alkalmas a főút. Plusz felgyorsul a Balaton felé, illetve onnan irányuló forgalom is, aminek főként a nyári időszakban lesz jelentősége.

MTI/Vasvári Tamás

Így ennek a körgyűrűnek a fejlesztése pozitív hatással lesz a 8-ason kelet-nyugati irányba utazókra, illetve a balatoni közlekedésre is.

A veszprémi elkerülőt a Strabag Építő Kft. építi nettó 25,3 milliárd forint értékben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet