Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

110 km/h-s sebességre fejlesztik a 8-as főutat Herend és Székesfehérvár között

A veszprémi elkerülőn átépítik a szintbeli kereszteződéseket.

Nem lesznek szintbeli kereszteződések a veszprémi körgyűrűn, ha elkészül a most induló beruházás - írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A tervről már tavaly nyáron írtunk 2x2 sávosra bővítik a veszprémi elkerülőt, ez csökkentheti a balatoni dugókat 2019. August 22. 13:24 , a lényege, hogy Körmendet és Székesfehérvárt összekötő 8-as főút veszprémi körgyűrűjét építik át. Ebbe a körgyűrűbe csatlakozik ugyanis a Balatonfüredre és Balatonalmádiba vezető két út, majd néhány km-rel arrébb a litéri út, amelyik Balatonfűzfő érintésével az M7-es autópályára vezet.

Forrás: NIF Zrt.

Így ennek a körgyűrűnek a fejlesztése pozitív hatással lehet a 8-ason kelet-nyugati irányba utazókra, illetve a balatoni közlekedésre is.

Tavaly nyáron már írtunk arról, hogy a körgyűrűt 2x2 sávosra építik, jelenleg nagyrészt még 2x1 sávos az elkerülő. Most a NIF azt jelentette be, hogy a litéri és a füredi csomópontja között, 7,5 km hosszon, a jelenlegi szintbeli kereszteződéseket megszüntetik, és helyettük külön szintű csomópontokat építenek ki.

Összesen hármat, egyet a füredi, egyet az almádi és egyet a litéri kereszteződésben. A 8-as ezen szakaszának 2x2 sávra bővítésével gyakorlatilag Herendtől Székesfehérvárig 110 km/h-s sebességre lesz alkalmas a főút. Plusz felgyorsul a Balaton felé illetve onnan irányuló forgalom is, aminek főként a nyári időszakban lesz jelentősége.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a STRABAG Építő Kft. nyerte el, a munkával 2021 decemberére kell végezniük.

A Győr felé utazók forgalom számára jó hír, hogy előkészítés alatt van a füredi csomóponttól a Veszprém Aréna mellett kiépítendő összekötő út, ami egy körforgalommal csatlakozik majd a 82-es főúthoz. Ez a beruházás előkészítés alatt van.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra