Kész Zoltán nyerte a veszprémi időközi választást, vége a Fidesz kétharmadának

Meglepően simán győzött a baloldal által támogatott független jelölt. Szombathelyi politikusok is voltak a választás napján Veszprémben.

Kész Zoltán könnyedén nyerte a választást, 10 százalékot vert rá Némedi Lajosra, a Fidesz jelöltjére.Kész 42,66 százalékon zárt, Némedi 33,64 százalékot ért el. Harmadik helyre a Jobbik jelöltje, Varga-Dramm Andrea jutott be 14,14 százalékkal. Alacsony volt a választási részvétel, a választópolgároknak 44,76 százaléka ment el szavazni.

Ezzel megszűnt a Fidesz kétharmados többsége az országgyűlésben, így az Alaptörvény és a sarkalatos törvények esetleges módosításához ellenzéki szavazatokra is szüksége lesz a kormánypártnak.

Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP politikusa is ott volt Veszprémben. Lapunknak elmondta, hogy a szombathelyiek a háttérmunkában és a kampányban segítettek. Elmesélte, hogy ő is ott volt abban az étteremben, ahol Schiffer Andrást fideszesekkel fotózták le.

Az étteremben készült fotó, az ablaknál Schiffer András áll, az előtérben, háttal Czeglédy Csaba telefonál
Forrás: Facebook / Veszprém Kész

Mint mondta, több lapban is megjelent róla, hogy a Fidesz kampányközpontjába akart bemenni, de onnan eltanácsolták. Hozzátette, az említett étteremben ott volt Schiffer András, így akkor Schiffer is belógott a Fidesz kampányközpontjába, ami az étteremben működött.

A szombathelyi Fidesz Facebook-oldalának tanúsága szerint szombathelyi fideszesek is részt vettek a kampányban, a kiposztolt fotón Hende Csaba mellett ott van Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc frakcióvezető is.

A szombathelyi Fidesz csapata Veszprémben
Forrás: Facebook / Szombathelyi Fidesz

A veszprémi plakátháborúról és hangulatról a hét elején készítettünk riportot Nem találtunk fideszes szavazót Veszprémben 2015. February 18. 09:05 , akkor senkitől sem kaptunk olyan választ, hogy a Fideszre akar szavazni.

Április 12-én újabb időközi választás lesz Veszprém megye 3. választókerületében, itt Lasztovicza Jenő fideszes képviselő halála miatt kell új választást tartani.

Ez volt tavaly

Tavaly áprilisban jóval magasabb volt a részvételi arány a választókerületben, a választópolgárok 64,28 százaléka ment el szavazni az országgyűlési választásokon. Nagyobb volt a különbség is, Navracsics Tibor (Fidesz-KDNP) 47,15 százalékkal nyert. Pál Béla, a baloldali összefogás jelöltje 27,64 százalékot szerzett, Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) 16,48 százalékig jutott. A többi induló 1 százalék alatti eredményt ért el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet