Vidd vissza a tűzijátékot, mert megbüntetnek

A megmaradt rakétákat január 5-ig kell visszavinni az elárusítóhelyekre.

Vége a szilveszteri tűzijátékozásnak, a fel nem használt pirotechnikai eszközök egy részét pedig tilos otthon megtartani - írja a Ripost . A portál arról ír, akik elmulasztják a január 5-ei határidőt, akár 150 ezer forintra is büntethetők.

Nem kell azonban az összes megmaradt tűzijátékkal azonnal a boltokba rohanni. A pirotechnikai eszközöket ugyanis 4 különböző kategóriába sorolják: A legelsőbe tartoznak azok, melyeket bármely 14 év feletti megvásárolhat, és azokat 1 kilogrammos mennyiségben tárolhatja is egész évben.

A második csoportba tartozóakat szintén egész év folyamán felhasználhatjuk és tárolhatjuk ebben a mennyiségben, az egyetlen különbség, hogy azt csak 16 éven felüliek vásárolhatják meg.

A harmadik kategóriába tartozó tűzijátékokat viszont már csak nagykorú személyek vásárolhatják meg és tárolhatják. Ők is csak korlátozott ideig: december 28. és 31. között. Felhasználni ezeket január 1-jén reggel hat óráig lehetett. Amennyiben maradt belőlük, azokat legkésőbb január 5-én éjfélig vissza kell vinni az árusítóhelyre. Akik ezt elmulasztják, akár 150 ezer forintra is büntethetők - írja a portál.

A negyedik kategóriába már azok a profi eszközök tartoznak, melyekhez átlagemberek legális úton nem juthatnak – idézi az atv.hu. .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos