Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Videó: Trükkös rendszámforgatója volt a magyar kamionosnak

Útdíjat és gyorshajtási bírságot spórolt vele. Az M3-as autópályán bukott meg.

James Bond filmekbe illő trükkel spórolt egy kamionos az útdíjakon, és valószínűleg a gyorshajtási bírságokon – olvasható az ORFK balesetmegelőzési felületén .

Magyarországon az útdíjak befizetését országosan telepített fix kamerahálózaton, valamint mobil kamerás ellenőrző autókkal végzik.

A felvételeket rendszámfelismerő szoftver segítségével valós időben elemzik, ez alapján állapítják meg, hogy az ellenőrzőpontnál áthaladó jármű fizetett-e úthasználati díjat. Ha nem, akkor a bizonyítóerejű felvétel alapján küldik a bírságot.

Azonban előfordul, hogy a rendszám olvashatatlan. Vagy éppen nincs.

www.baleset-megelozes.eu

A felvételeket elemző dolgozóknak feltűnt egy fehér kamion, amely az ország különböző pontjain tűnik fel, és a vontatón egy alkalommal sem látszik a rendszám. Mivel a jármű típusa minden esetben azonos volt, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr valamilyen trükkel él.

Így amikor a forgalomfigyelők ismét megpillantották a rendszámtalan fehér Renault-t a képernyőkön, jelezték a NAV (Nemzeti Adóhivatal) illetékes osztályának. Így az M3-ason haladó szellemkamion után eredtek a rendőrök és a Vám- és Pénzügyőrség járőrei.

Baleset-megelőzés

Szellemkamion a magyar utakon James Bond filmekbe illő trükkel spórolt egy kamionos az útdíjakon, és valószínűleg a gyorshajtási bírságokon. De lebukott, így ez a spórolás sokba fog neki kerülni....

A kamiont kivezették az autópálya egy pihenőjébe. Ott vizsgálták át a kocsit, amelynek a vezetőfülkéjében találtak egy utólag beszerelt típusidegen kapcsolót: ezt benyomva a kamion első rendszáma lebillent, így vált láthatatlanná a kamerák számára.

Így a sofőr az ellenőrzőponthoz közelítve olvashatatlanná tudta tenni a rendszámot, majd elhaladva visszaállította a normál állásába: erre alapozva nem fizetett úthasználati díjat. Hogy mennyit sikerült ekképp elcsalni, azt még vizsgálják a szakemberek.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra