Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha a Kétfarkú Kutyapárt ültet virágot, akkor az politikai sárdobálás

A dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum először nagyon örült, aztán követelte, hogy távolítsák el a virágokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valakik ma virágot ültettek a mozi oldalba. Köszönjük. Csak így tovább. Van meg helyünk, ahova lehet ültetni. Ezen felbuzdulva mi is ültetünk par tővel valahova az épülethez. Legyen ez a legvirágosabb épülete Dunaújvárosnak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A propeller.hu cikke szerint a dunaújvárosi, amúgy lerobbant és romos Dózsa Mozicentrum ezzel a szöveggel tett ki egy képet a Facebookra arról, hogy ismeretlenek néhány virágot ültettek a mozi fala mellé.

Forrás: propeller.hu

De aztán egy kommentből kiderült, hogy a virágokat a Kétfarkú Kutya Párt dunaújvárosi csoportja ültette:

Tehát szeretném tisztázni a helyzetet. Nem politikai akció volt, de szervezetünk neve MKKP-Dunaújváros. A várost szeretnénk szebbé tenni! Nem csak a mozi épülete borult virágokba, hanem a mögötte lévő virág ládák is, melyekbe a Magyar Kétfarkú Kutya Párt biztosított virágot. Továbbá eltakarítottuk a legtöbb cigi csikket, a faágakat és a törött üvegeket is. A célunk egy élhetőbb város létrehozása és nem a szavazatok megvásárlása. Nyilván ettől nem fognak többen ránk szavazni, de mennyivel szebb például a hátsó rész most?

És a mozi véleménye azonnal megváltozott, már sárdobálásról, politikai akcióról írtak, és követelték a virágok eltávolítását:

"Szóval ez egy politikai akció volt?!?!?!?!?!?!?! Ebben az esetben tisztelettel megkérem a növények telepítőit, hogy a növényeket vigyék el máshova, holnap reggelig.

Méltatlannak tartjuk, hogy napi politikai gúny tárgyát képezi a mozi. Az elmúlt években a felszámolástól és a bezárástól mentettük meg a város legnagyobb jelentőségű kulturális intézményét, nehéz és kemény munkával, rengeteg áldozat árán.

Nagyon szeretnénk, ha a város mozija napi politikai játszmák színtere, tárgya lenne.

A belső felújításokat javarészt magunk végeztük el. A város önkormányzata és hivatalai, szolgáltatói kiemelt fontossággal kezelik a mozit érintő kérdéseket. Hat-nyolc évvel ezelőtt a mozi erősen botrányhős volt, manapság a legkorszerűbb vetítéstechnikával kínálja pontosan azokat a filmeket, amelyeket a nagy mozihálózatok. A város talán egyetlen világszínvonalú kínálatot felmutató intézménye lett belőle, hála az üzemeltetéssel foglalkozó kollektívának és a támogatásokat, segítségeket nyújtó magánszemélyeknek, cégeknek, hivataloknak, önkormányzatnak, képviselő testületnek.

A politikai viccelődés ránk, a missziót teljesítő közösségre nézve megalázó és felettébb zavaró, visszataszító.

A város legnagyobb jelentőségű kulturális intézménye nem lehet vicc, gúny, vagy politikai üzengetés, karrier építés tárgya, alapja, témája. EZ A FAJTA POLITIKAI SÁRDOBÁLÁS MÉLTATLAN A MAGYAR FILMES KULTÚRA MÚLTJÁHOZ, JELENÉHEZ, JÖVŐJÉHEZ ÉS MÉLTATLAN A DUNAÚJVÁROSI DÓZSA MOZICENTRUMHOZ, MINT INTÉZMÉNYHEZ.

Ha valaki tenni szeretne a moziért, kérdezzen meg minket, szívesen bevonjuk az akciókba. Nálunk a dolgos kezeknek mindig jut lehetőség…

Amúgy pár hónapon belül megkezdődik a mozi épületének teljes körű felújítása. Mindez állami támogatással, komoly hivatalos szakmai szerepvállalással és a döntéshozók teljes körű egyetértésével. Minden egyes fázisba minket is bevonnak, a véleményünket, ötleteinket, tapasztalatainkat a megbízott csapat beépíti a koncepciókba, tervekbe, elképzelésekbe. Így azt tudom mondani, hogy az akció szervezői nyitott kapukat döngetnek. Talán érdemes lett volna előtte tájékozódni, mondjuk tőlünk. Azt hiszem, hogy nálunk senki nem tud többet a moziról jelenleg.

Kérem, hogy mindenki értse meg és tartsa tiszteletben a mozi, mint kulturális intézmény jelentőségét és a társadalmi helyzetét. Valamint az ebből fakadó lehetőségeket, vagy azok hiányát.

Mielőtt valaki politikai jelzőket aggatna rám, jelzem, hogy igen van politikai véleményem, meggyőződésem, DE ezt a bejegyzést a kikapcsolódni vágyó vendégeink, a mozikultúra, a kollégáim, a mozi segítői, támogatói tisztelete és a szakma iránti alázat íratta velem.

Kérem, hogy ezt az érintettek tartsák tiszteletben és a jövőben tartózkodjanak a mozi és a bármilyen jellegű vicceskedés, sárdobálás össze keverésétől.

Az eredeti poszt és az ahhoz írt kommentek azóta eltűntek a Dózsa Mozicentrum Facebook-oldaláról .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés