Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszavonul a helyi politikából Ipkovich György, Szombathely volt polgármestere

A rendszerváltás óta vett részt a város irányításban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten, pénteken mutatta be képviselőjelöltjeit A lakossággal közösen akarják vezetni Szombathelyt az Éljen Szombathely! közös képviselőjelöltjei 2019. February 01. 17:00 az ellenzéki választási szövetség, az Éljen Szombathely! Egyesület. Ott készült ez a sokatmondó fotó:

Nagy Jácint
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mi történik itt? Ipkovich György átadja a stafétabotot Nemény Andrásnak? Megkérdeztük tehát a legilletékesebbet, Ipkovich Györgyöt

Pár sorban Ipkovich Györgyről

Egy régi kampányfotó

A jogi végzettségű, ügyvédként is dolgozó Ipkovich 1990 óta (egy ciklus kivételével) folyamatosan városi képviselő Szombathelyen, akkor az éppen megalakult MSZP színeiben indult, jelenleg is a párt tagja.

1990–94. között a Szociális Bizottság elnöke, 1994-2002 között a Bűnmegelőzési Bizottság elnöke volt. 2002-ben Szombathely polgármesterévé választották, 2006-ban ismét győzött.

2005-től országgyűlési képviselő volt 2014-ig, többszöri mandátumát listán szerezte.

2010-ben és 2014-ben ismét polgármesterjelölt volt, de ellenfele nyert, 2010 és 2014 között nem volt városi képviselő, listán megszerzett helyéről lemondott. 2014 óta ismét városi képviselő, az Éljen Szombathely-frakció tagja.

2018 októberében az MSZP Választmánya elnökhelyettesének választották.

Nem lesz városi képviselő

A múlt heti jelöltbemutatón A lakossággal közösen akarják vezetni Szombathelyt az Éljen Szombathely! közös képviselőjelöltjei 2019. February 01. 17:00 valóban kiderült, hogy Ipkovich nem lesz városi képviselő ősztől, nem indul a választásokon.

Kérdésünkre azt mondta, szombathelyi tapasztalatait az országos politikában akarja hasznosítani. Szombathelyen ugyanis a tavaly októberi rendkívüli választáson kiderült, hogy ellenzéki összefogással legyőzhető a Fidesz.

Hozzátette, amíg a Fidesznek kétharmada van, senki sincs biztonságban. De a szabadság nem lehet ellenzékben, és mivel a fejétől bűzlik a hal, ezért az országos politikában kell rendet rakni - mondta.

Megjegyezte, Szombathelyen megjelent egy fiatal generáció, őket segíteni fogja, bár nekik sokat segít a Fidesz impotens városvezetése is.

Mi pedig felidézzük az elmúlt évtizedeket néhány fotóval

2002.május. A tófürdő avatója. Ma már elképzelhetetlen módon együtt örömködött és bohóckodott Fidesz és MSZP. Pezsgő a kézben, nemzeti színű szalag a fejen. Szabó Gábor, Kövesdi Zoltán, Hende Csaba, Ipkvich György.
Tánczos
A portréfotó egy 2008-as nyugatos interjúhoz készült.
sadness
2009. A polgármester magányossága.
sadness
Ipkovich 2010-ben átvonul a Parlament folyosóján
Unger András
Egy híres jelenet 2010. szeptemberéből: A Szombathelyre látogató Orbán Viktort Ipkovich meglepte egy kézfogásra a Claudia cukrászda teraszán.
Mészáros Zsolt
A 2010-es önkormányzati választások eredményére várva az MSZP irodájában. Hol vagytok ti régi játszótársak?
Tánczos Mihály
2012. Íme, Szombathely. Városbemutató az MSZP frakció tagjainak.
Mészáros Zsolt
A legionarius
Mészáros Zsolt
Vendégként a közgyűlésben 2014-ben
Mészáros Zsolt
2018. Újra képviselőként a közgyűlés szünetében.
Vágvölgyi Bálint
Hát akkor sok szerencsét, és csak vidáman Ipkovich Úr!
Mészáros Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés