Mi lesz az elszámoltatással? Ezen ugrott össze Czeglédy Csaba és Karácsony Gergely

Czeglédy attól tart, hogy Karácsony nem számoltatná el a fideszeseket. A főpolgármester reagált is erre.

„Karácsony Gergelynek nem tudom elhinni, hogy valós elszámoltatást fog csinálni. Díszpolgárrá tette azt a Tarlós Istvánt, akiről és a társairól minden rosszat elmondott, azt, hogyan asszisztáltak a főváros vagyonának ellopása mellett. Több olyan szereplő van, akinek nem tudom elhinni, hogy fel fog lépni a Fidesz bűnözőivel szemben...”

A fenti mondatokat Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi előválasztási jelöltje fogalmazta meg a Partizán hétfő esti, szombathelyi jelöltvitáján. Parázs hangulatban startolt a Partizán előválasztási vitája Szombathelyen 2021. September 07. 07:26 Czeglédy arra is célzott, hogy ezt a terhet Ungár Péternek, az LMP jelöltjének kell viselnie, hiszen Karácsony őt támogatja az előválasztáson. Oda is fordult Ungárhoz, azt kérve, mondja el, hogy Karácsony Gergely hány, a Tarlós-érát érintő feljelentést tett. Ungár erre nem válaszolt érdemben.

Karácsony Gergely és Czeglédy Csaba – Ki akar igazi elszámoltatást?
Nyugat.hu

A szombathelyi vitán elhangzottakra kedd reggel Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Facebookon reagált. Mint a videóban mondta, meglepődött a kijelentésen, hiszen úgy gondolta, hogy az előválasztás jelöltjei nem ugranak egymásnak.

Kijelentette, nem igaz a „DK szombathelyi jelöltjének” állítása. Kiemelte, a DK is a fővárost vezető koalíció tagja, gyakorlatilag együtt irányítják a fővárost.

Több olyan ügyet is felsorolt, amiben feljelentést tettek. Ilyen a Főtáv két súlyos ügye, ahol hűtlen kezelés és adócsalás gyanúja merült fel, mindkettőben tart a nyomozás. A Fővárosi Közterület-fenntartónál is történt egy feljelentés. A cég akkori vezetése közvetlenül a választások után Mészáros Lőrinc egyik cégével kötött szerződést az ő kifejezett tilalma ellenére. A cég vezetőit azonnal kirúgták.

Feljelentést tettek a 3-as metró beszerzése ügyében is, ezt azonban a rendőrség lepattintotta, de Karácsony azt mondta, sok dolguk lesz vele, amíg kivizsgálják az ügyet.

A miniszterelnök-jelölt megemlítette még az elektronikus jegyrendszer ügyét, ahol 9 milliárd forint a kár, valamint a Biodom és az állatkert működése miatti eljárást is. Megjegyezte, nagyon sok ügyben tettek feljelentést, és ezek többsége olyan megalapozott, hogy a rendőrség sem tudta lepöckölni.

Karácsony végül arra kérte a jelölteket, hogy ha valamiről nincs kellő információjuk, akkor ne tegyenek vaskos kijelentéseket.

A vita hátterében egyébként az állhat, hogy Czeglédy a DK jelöltje, Karácsony Gergely pedig – a szombathelyi városvezetéssel együtt – az LMP-s Ungár Péter mellett kampányol, Karácsony Gergely és Ungár Péter nagyot kampányolt a szombathelyi Fő téren 2021. July 23. 20:27 aki Czeglédy első számú ellenfele A legszorosabb előválasztási csata Szombathelyen várható, fej fej mellett áll Ungár Péter és Czeglédy Csaba 2021. August 07. 12:33 az ellenzéki előválasztáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet