Parázs hangulatban startolt a Partizán előválasztási vitája Szombathelyen

A vasi 1-es választókerület három jelöltje csapott össze.

Hétfőn este kezdetét vette a Partizán előválasztási vitasorozata, ahol a legalább 400 ajánlást összegyűjtő képviselőjelöltek néztek egymással szembe.

A három politikus, Czeglédy Csaba (DK), Ungár Péter (LMP) és Koczka Tibor (UVNP/DK) a közel másfél órás eseményen, három blokkban ütköztette az érveit a választókerületet érintő legfontosabb kérdésekben.

A Partizán stábja kifejezetten kérte a jelenlévőket, hogy indokolt esetben tapssal, vagy felzúdulással reflektáljanak a politikusok mondataira. A közönség eseteként élt is ezzel a lehetőséggel, így még izgalmasabbá vált az esemény.

Gulyás Márton, a Partizán vezetője és a vita moderátora.
Mészáros D. Zsolt

Ahogy a kampány során, így most a vitán is a szociális kérdések és a bértámogatások kerültek a középpontba. A lakhatási válság kifejezetten hangsúlyos szerepet kapott.

Egyetértettek abban, hogy a lakhatás egy olyan alapjog, amitől senki nem fosztható meg. A vita a lakhatást érintő kérdések megoldásában és a lakbérplafon kérdésében kerekedett ki.

A három politikus eddig is sokat foglalkozott a szociális kérdésekkel, hiszen Koczka Tibor öt évig volt szociális ügyekért felelős alpolgármester.

Ungár Péter országos szinten akarja kezelni a problémát és az országgyűlésben akar hangot adni a bértámogatásokkal kapcsolatos kérdéseknek. Emellett szorgalmazza az állami bérlakásrendszer kiépítését.

Ungár Péter szélesebb körű bértámogatást ígér.
Mészáros D. Zsolt

Czeglédy Csaba pedig amellett, hogy korábban szintén a szociális ügyekért felelős alpolgármester volt, most jelenleg a Szociális és Lakásbizottság elnöke. Így napi szinten segíti a lakhatási és szociális gondokkal küzdő embereket.

Czeglédy Csaba napi szinten dolgozik a helyiek szociális problémáin
Mészáros D. Zsolt

A vita második részében jöttek a kritikus kérdések. Czeglédy Csabát az Ördög Ügyvédje Ördög ügyvédje: Pont azokat az adatokat nem derítette ki a rendőrség, amivel azonosítani lehetne 2021. September 06. 15:35 nevű bloggal és az ezzel összefüggésbe hozott ellenzéki, morális állapotokkal kapcsolatban kérdezték. A politikus elmondta, hogy nem ő a szivárogtató, de büszke lenne rá, ha ő lenne az.

Hozzátette, hogy ezek az eszközök szentesítik a célt, így morális alapon semmiképp nem kérdőjelezhető meg, hogy a Borkairól készült felvételeknek szerepe lehet egy esetleges kormányváltásban.

Ungár Pétert a Mészáros Lőrinccel kapcsolatos üzleti tevékenysége, az édesanyja NER-ben betöltött politikai szerepéről és a nem létező szombathelyi kötődéséről faggatták.

Ungár megérti a bizalmatlanságot, de annyival eloszlatta a kétségeket, hogy ha nem gondolná komolyan a szerepét, nem állt volna ki az „ellenzék fenegyereke”, Czeglédy Csaba ellen.

Koczka Tibort, a Fidesz korábbi alpolgármesterét, a Jordán-ügyben és a Fideszben betöltött szerepéről kérdezték. Koczka elmondta, hogy ő nem volt pártkatona és ő sosem félemlített meg senkit, ellenben rá gyakran gyakorolt nyomást Hende Csaba.

Koczka Tibor szerint nem a fideszes pártközpontban kell eldönteni, mi a jó a szombathelyieknek.
Mészáros D. Zsolt

Szó esett a miniszterelnök-jelöltekről is. Czeglédy Csaba kiállt Dobrev Klára mellett és nehezményezte, hogy szerinte Karácsony Gergely nem az elszámoltatás híve, inkább díszpolgári címmel tüntette ki az előző, fideszes főpolgármestert.

Ungár Péter Karácsony Gergelyt méltatta, hiszen ő éles helyzetben tudta legyőzni a Fideszt Budapesten. Ungár szerint óvatosnak és felelősségteljesnek kell lenni az elszámoltatás kérdésében, hiszen annyit szabad megígérni, amennyit meg is tudnak tartani

Koczka Tibor pedig Pálinkás József kiesése Egy miniszterelnök-jelölttel kevesebb - Pálinkás Józsefnek nem jött össze az ajánlás 2021. September 06. 09:11 után Márki-Zay Péter mellett tette le a voksát a miniszterelnök-jelöltek versenyében.

Partizán előválasztási vita
Mészáros D. Zsolt

A Nyugat.hu által szervezett előválasztási vita után a Partizán eseményén is megmérethette magát a három politikus az előválasztás előtt. A jelöltekre szeptember 18. és 26. között adhatják le a szavazataikat a választópolgárok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet