Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház lesz a REMIX helyén

A választások közeledtével adventi kalendárium szerűen nyílnak ki az új szombathelyi beruházások.

Lassan nincs olyan nap, hogy Hende Csaba Facebook-oldalán ne jelenne meg egy-egy új szombathelyi beruházás. Érdekes, hogy mindezek, a sokszor már régen bejelentett fejlesztések a választások közeledtével kerülnek most elő. Pár nappal korábban Hende Facebook-oldala a már párszor bejelentett ám sokáig nem jutott szombathelyi víztornyot átépítését vette elő, de volt már poszt a már régen megtárgyalt és elfogadott szombathelyi vásárcsarnok felújításából is.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A politikus legfrissebb posztja szerint pedig a REMIX átépítése is hamarosan sorra kerül. A 2019. április 30-át jelölve meg befejezési időpontnak.

A projekt keretében a Szent László király utcában található barnamezős ipari terület funkcióváltással (sport, kereskedelmi és szolgáltató funkciók) fog megújulni.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A beruházás célja egy új, zöldterületi-rekreációs, közösségi és kulturális, sport funkciókkal gazdagodó városi terület létrehozása, a lakosság és vállalkozások számára vonzó, korszerű környezet és arculat kialakításával.

A projekt eredményeként a helyszínen olyan nagy múltú sportegyesületek, mint a Szombathelyi Asztaliteniszkör vagy a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület méltó elhelyezést nyerhetnek és kialakításra kerül a projektben a régi helyén egy új Cserkészház is. - írja Hende.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A REMIX épületeinek hasznosításán már régóta küszködik a városvezetés. Volt már szó arról, hogy egyetemi városrész kerülne kialakításra, nagyban elősegítve a mérnökképzést. Aztán az is napirenden volt, hogy az épületek némelyikét a városi tévé foglalná el Kiköltözhet a Szombathelyi TV a legendás Géfin Gyula utcai székházából 2017. January 18. 18:29 , aztán végül a tévé vezetősége úgy döntött, inkább mégis maradnának a jól megszokott Géfin Gyula utcai szerkesztőségben.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A gyárépületek hasznosítása úgy néz ki most ezzel megoldódik. Ha pedig a kivitelezők tartják az ütemtervet, akkor alig egy év múlva elkészülhet a sportlétesítmény.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A REMIX területén jelenleg egyetlen építkezés zajlik Attól tartanak a szombathelyi Szent László király utca lakói, hogy egyszer csak eltűnik az utca 2018. January 18. 18:16 , az pedig egy magánberuházás, egy vállalkozó épít társas házakat. A most bejelentett átalakításon ebben a pillanatban egyetlen munkás sem dolgozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet