Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház lesz a REMIX helyén

A választások közeledtével adventi kalendárium szerűen nyílnak ki az új szombathelyi beruházások.

Lassan nincs olyan nap, hogy Hende Csaba Facebook-oldalán ne jelenne meg egy-egy új szombathelyi beruházás. Érdekes, hogy mindezek, a sokszor már régen bejelentett fejlesztések a választások közeledtével kerülnek most elő. Pár nappal korábban Hende Facebook-oldala a már párszor bejelentett ám sokáig nem jutott szombathelyi víztornyot átépítését vette elő, de volt már poszt a már régen megtárgyalt és elfogadott szombathelyi vásárcsarnok felújításából is.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A politikus legfrissebb posztja szerint pedig a REMIX átépítése is hamarosan sorra kerül. A 2019. április 30-át jelölve meg befejezési időpontnak.

A projekt keretében a Szent László király utcában található barnamezős ipari terület funkcióváltással (sport, kereskedelmi és szolgáltató funkciók) fog megújulni.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A beruházás célja egy új, zöldterületi-rekreációs, közösségi és kulturális, sport funkciókkal gazdagodó városi terület létrehozása, a lakosság és vállalkozások számára vonzó, korszerű környezet és arculat kialakításával.

A projekt eredményeként a helyszínen olyan nagy múltú sportegyesületek, mint a Szombathelyi Asztaliteniszkör vagy a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület méltó elhelyezést nyerhetnek és kialakításra kerül a projektben a régi helyén egy új Cserkészház is. - írja Hende.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A REMIX épületeinek hasznosításán már régóta küszködik a városvezetés. Volt már szó arról, hogy egyetemi városrész kerülne kialakításra, nagyban elősegítve a mérnökképzést. Aztán az is napirenden volt, hogy az épületek némelyikét a városi tévé foglalná el Kiköltözhet a Szombathelyi TV a legendás Géfin Gyula utcai székházából 2017. January 18. 18:29 , aztán végül a tévé vezetősége úgy döntött, inkább mégis maradnának a jól megszokott Géfin Gyula utcai szerkesztőségben.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A gyárépületek hasznosítása úgy néz ki most ezzel megoldódik. Ha pedig a kivitelezők tartják az ütemtervet, akkor alig egy év múlva elkészülhet a sportlétesítmény.

Vívóakadémia, Asztalitenisz Központ és Cserkészház
Hende Csaba Facebook

A REMIX területén jelenleg egyetlen építkezés zajlik Attól tartanak a szombathelyi Szent László király utca lakói, hogy egyszer csak eltűnik az utca 2018. January 18. 18:16 , az pedig egy magánberuházás, egy vállalkozó épít társas házakat. A most bejelentett átalakításon ebben a pillanatban egyetlen munkás sem dolgozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet