Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koncepciós vizsgálat a Gothard Jenő iskolánál?

Az első ellenőrzés nem bukkant visszaélésre, de a gyanú alapján újra vizsgálódnak. Az iskola nem nyilatkozik.

Még a múlt héten adott ki a városháza egy közleményt, ebben beszámolnak arról, hogy lezárult egy vizsgálat a szombathelyi tíz szombathelyi óvodában és iskolában. A 2010-2011-es évek szakmai munkáját ellenőrizték, a Zrínyi és a Gothard Jenő iskolák kivételével mindent rendben találtak.

Voltak hiányosságok

Ez az a két iskola egyébként, ahol tavaly új igazgatót választottak, a vizsgált időszakban még a régi igazgatók voltak hivatalban. A közlemény azonban leszögezi, hogy a Gothard Jenő iskolában súlyos mulasztásokra is fény derült, ezért Marton Zsolt alpolgármester elrendelte az iskola teljes körű ellenőrzését.

A vizsgálati eredmények nyilvánosak, innen letölthetőek , a mellékletekre kell kattintani. A Gothard Jenő iskoláról készült jelentés valóban megfogalmaz néhány hiányosságot.

Így azt, hogy a sportedző óraszáma nem a céloknak megfelelően lett felhasználva, hogy az angol nyelvet nem mindig szakképzett pedagógus oktatta, hogy hiányosak a naplóbejegyzések és a tanuló magatartás értékelései. És hogy négy esetben fizettek ki jubileumi jutalmat 25 éves, és egy esetben 40 éves munkaviszony miatt, és ezt nem ellenőrizték mélyrehatóan.

Többet fizettek, mint kellett volna

A jelentés azonban nem szól súlyos mulasztásokról, a közlemény azonban igen. Felhívtuk hát Marton Zsoltot. Az alpolgármester elmondta, hogy valóban a Gothard Jenő és a Zrínyi iskolában találtak hiányosságokat, ezek megszüntetésére az igazgatóknak intézkedési tervet kell kidolgozniuk. A Gothard iskolában viszont olyan mulasztásokra derült fény, amelyeket a vizsgálat nem tárt fel.

Átvilágítják a Gothard Jenő iskolát
Mészáros Zsolt

Egy jubileumi jutalom kifizetéséről van szó, aminek összegét nem a törvényben meghatározott módon határozták meg, tulajdonképpen magasabb szolgálati viszonyt igazoltak az érintettnek, mint amekkorával valóban rendelkezik. Az alpolgármester hozzátette, a gyanút azóta megerősítették, megérkeztek az esetről szóló dokumentumok. Ezért rendelte el a teljes körű ellenőrzést, ami rövidesen meg is történik.

Felhívtuk a Gothard Jenő iskola jelenlegi igazgatóját, ő nem kívánt nyilatkozni, ahogyan Varga Tamás, az iskola korábbi igazgatója sem.

Máshol is megtörténhetett volna

Nem ez az első eset a közelmúltból, hogy átfogó vizsgálatot indítanak szombathelyi iskolánál. Tavaly novemberben a Bercsényi iskolánál fegyelmit is indítottak Visszaélések a szombathelyi Bercsényiben? 2011. November 30. 08:22 amit aztán az önkormányzat később felfüggesztett. Az iskola igazgatójának érintettsége az ügyben ugyanis nem merült fel, akiké igen, azok meg már nem dolgoznak az intézményben.

Nem hivatalos információk szerint egyébként, ami a Bercsényinél történt, az éppúgy megtörténhetett volna másik iskolánál is, hiszen állítólag mindenhol próbálják kicsit kikozmetikázni az adatokat. Nem azért, mert saját zsebre dolgoznának, hanem azért, hogy ki tudjanak jönni a szűkös költségvetésből.

Érdekes egyébként, hogy a jelenlegi vizsgálat éppen két olyan iskolánál talált hiányosságokat, ahol nemrégen igazgatóváltás volt, a vizsgálat pedig még az ő vezetésük alatt álló időszakra vonatkozott. A Zrínyiből állítólag azért kellett távoznia Az MSZP szerint ez volt a mélypont Szombathelyen 2011. May 27. 12:50 a korábbi igazgatónak, mert az iskolában dolgozó felesége politikailag nem a Fidesszel szimpatizált.

Varga Tamás, a Gothard Jenő iskola előző igazgatója pedig korábban SZDSZ-es városi képviselő volt, nem régen pedig csatlakozott a 4K! ellenzéki párthoz. A Facebookon alakult is egy csoport Szombathelyi oktatásügy: felbolydult a Facebook is 2011. May 23. 10:32 , ők tiltakoznak Varga menesztése ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Visszaélések a szombathelyi Bercsényiben?

Az önkormányzat szerint az iskola hosszú időn át tévesztette meg a várost. Az igazgató különvéleményt fogalmaz meg.

Az MSZP szerint ez volt a mélypont Szombathelyen

Megszűnhet a Szombathelyi Televízió, koncepciós per az AGORA vezetője ellen és egy SZOVA feljelentés is várható hűtlen kezelésért. Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott a baloldal.

Szombathelyi oktatásügy: felbolydult a Facebook is

Egy csoport a Szent-Györgyi bezárása ellen tiltakozik, egy másik pedig Varga Tamás megtartását igyekszik elérni a Gothard Jenő Általános Iskola igazgatói székében.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra