Vizsgálja a magyar inflációszámítást az Eurostat is

Az Eurostat azt közölte, hogy az ősszel megkezdett tárgyalások az inflációs statisztikák egységesítését célzó átfogóbb erőfeszítések részét képezik.

A Reuters értesülése szerint az EU statisztikai hivatala kapcsolatba lépett a KSH-val, és tárgyalásokat kezdeményezett az energiainfláció számítási módszeréről – írja az rtl.hu.

Az Eurostat azt közölte, hogy az ősszel megkezdett tárgyalások az inflációs statisztikák egységesítését célzó átfogóbb erőfeszítések részét képezik.

Arra a kérdésre, hogy a tárgyalások eredményezhetik-e a korábbi magyar inflációs adatok felülvizsgálatát, az Eurostat azt válaszolta, hogy ilyesmi ritkán fordul elő, de elvileg van rá lehetőség.

Mellár Tamás ellenzéki politikus, a KSH korábbi elnöke azt állította, hogy az energiahordozókat illetően rossz módszerrel számolja az infláció mértékét a KSH, legutóbb ezért mehetett tíz százalék alá a mutató.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek