Volt dolguk bőven a tűzoltóknak a nagy szél miatt

Az erős, olykor viharos északnyugati szél bizony adott munkát a tűzoltóknak térségünkben is, a határ mindkét oldalán.

Kismartonban tegnap a tartományi parlament közelében fa dőlt az útra, ami akadályozta a forgalmat. A tűzoltók munkájának köszönhetően szerencsére a problémát hamar elhárították, a forgalom megindulhatott.

Fraknónádasdon a tűzoltóknak tarlótűzhöz kellett vonulniuk. A hulladékudvar környékén gyorsan terjedtek a lángok a száraz aljnövényzetben, ezért Nagymartonból (Mattersburg), Fraknónádasdról (Rohrbach), Márcfalváról (Marz) és Lépesfalváról (Loipersbach) is érkeztek tűzoltók, akik rövid idő alatt megfékezték a tüzet.

Nemeskérnél a 84-es számú főútra, illetve egy buszmegállóra egy körülbelül 30 méteres fa dőlt, a buszmegállóban szerencsére senki nem tartózkodott. A csepregi önkéntes és önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd letakarították az utat.

Röjtökmuzsajon, Fertődön és Sopronban is akadt dolga a tűzoltóknak, több helyen leszakadó ágak miatt megrongálódott villanyvezetékekhez, megbontott tetőkhöz, meglazult tetőcserepekhez kellett vonulniuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló