Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

77 millióért megveszik a volt szombathelyi MÁV-óvodát, ha az önkormányzat nem lép közbe

A csütörtöki közgyűlésen döntenek, hogy megvegyék-e a vevő előtt a 13 éve üresen álló, patinás épületet.

Szombathelyen, a Széll Kálmán utca 19. alatt áll a város egyik legérdekesebb épülete. A múlt század 20-as éveinek elején építették, eredetileg villalakás volt.

Máv óvoda
Kiss Tamás

A II. világháborút követő államosítások után a MÁV-é lett, vállalati bölcsődét és óvodát alakítottak ki benne.

Az óvoda bezárása után a Waldorf iskola bérelte 2007-ig, ekkor a MÁV el akarta adni. Vevő nem jelentkezett, az épület továbbra is a MÁV-é, 13 éve üresen áll.

Máv óvoda
Kiss Tamás

Augusztus elején írtuk 98 millió forintért akarják eladni a volt szombathelyi MÁV-óvoda épületét 2020. August 03. 11:26 , hogy a MÁV eladásra hirdette meg az épületet. Az értékesítéssel a a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t bízták, az MNV elektronikus árverésen hirdette meg az ingatlant.

Máv óvoda
Kiss Tamás

A jövő heti közgyűlésre készült anyagból viszont kiderül, hogy nettó 77 millió forintért megvenné egy vállalkozás, a Krahen Kft. Az önkormányzatnak azonban elővásárlási joga van, vagyis ugyanezen az áron megvásárolhatja a vevő előtt.

Máv óvoda
Kiss Tamás

Az előterjesztésben szereplő határozati javaslat szerint a város nem veszi meg az épületet, mert nincs elkülönítve pénz ingatlanvásárlásra a költségvetésben. A végső döntést a csütörtöki közgyűlés hozza meg.

Máv óvoda
Kiss Tamás

A Krahen Kft. egyébként egy Budapesten bejegyzett, vagyonkezelésel foglalkozó cég, amelyik egy másik vállalkozás, a Zétavár Szabadidő, Sport és Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában van. A Zétavár Kft. pedig négy budapesti magánszemély tulajdona.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra