Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

77 millióért megveszik a volt szombathelyi MÁV-óvodát, ha az önkormányzat nem lép közbe

A csütörtöki közgyűlésen döntenek, hogy megvegyék-e a vevő előtt a 13 éve üresen álló, patinás épületet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathelyen, a Széll Kálmán utca 19. alatt áll a város egyik legérdekesebb épülete. A múlt század 20-as éveinek elején építették, eredetileg villalakás volt.

Máv óvoda
Kiss Tamás
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A II. világháborút követő államosítások után a MÁV-é lett, vállalati bölcsődét és óvodát alakítottak ki benne.

Az óvoda bezárása után a Waldorf iskola bérelte 2007-ig, ekkor a MÁV el akarta adni. Vevő nem jelentkezett, az épület továbbra is a MÁV-é, 13 éve üresen áll.

Máv óvoda
Kiss Tamás

Augusztus elején írtuk 98 millió forintért akarják eladni a volt szombathelyi MÁV-óvoda épületét August 03. 11:26 , hogy a MÁV eladásra hirdette meg az épületet. Az értékesítéssel a a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t bízták, az MNV elektronikus árverésen hirdette meg az ingatlant.

Máv óvoda
Kiss Tamás

A jövő heti közgyűlésre készült anyagból viszont kiderül, hogy nettó 77 millió forintért megvenné egy vállalkozás, a Krahen Kft. Az önkormányzatnak azonban elővásárlási joga van, vagyis ugyanezen az áron megvásárolhatja a vevő előtt.

Máv óvoda
Kiss Tamás

Az előterjesztésben szereplő határozati javaslat szerint a város nem veszi meg az épületet, mert nincs elkülönítve pénz ingatlanvásárlásra a költségvetésben. A végső döntést a csütörtöki közgyűlés hozza meg.

Máv óvoda
Kiss Tamás

A Krahen Kft. egyébként egy Budapesten bejegyzett, vagyonkezelésel foglalkozó cég, amelyik egy másik vállalkozás, a Zétavár Szabadidő, Sport és Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában van. A Zétavár Kft. pedig négy budapesti magánszemély tulajdona.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés