Nem lesz egyszerű Szombathelyről Budapestre vonatozni – Nemcsak Győr, de Veszprém felé is vonatpótló buszok járnak majd

A győri fővonalon a MÁV, Celldömölk felé a GYSEV építkezik. Más irányokban is lezárások és buszok lesznek, mielőtt vonatra száll, mindenképpen tájékozódjon.

A közösségi médiában többen írták, hogy az eddig sem egyszerű Szombathely-Budapest vonatközlekedés tovább bonyolódik, merthogy néhány nap múlva Veszprém felé is vonatpótló autóbuszokkal kell számolni.

Ez első hallásra hihetetlennek tűnt, de a MÁV megerősítette a hírt. Jó néhány héten keresztül valóban nem lehet Budapestre eljutni vonatpótló autóbuszok nélkül.

A GYSEV Szombathely állomásán végzett pályaépítési munkák miatt szeptember 29-től november 2-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, a változások már fent vannak a MÁV honlapján

– közölte lapunkkal a cég kommunikációs igazgatósága, amikor a Szombathelyről Budapestre jutásról érdeklődtünk.

Szombathely és Csorna állomás között módosított menetrenddel és megállási renddel pótlóbuszok közlekednek.

Hozzátették:

„Szombathely állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt szeptember 29-től november 2-ig a Boba—Celldömölk—Szombathely vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Bakony InterCityk, a Lesence sebesvonatok, valamint a vasárnap délutáni Győrbe tartó InterRégió (19203) helyett Celldömölk—Szombathely, a személyvonatok helyett Vép—Szombathely állomások között pótlóbuszok közlekednek.

A Bakony IC vonatokkal a pótlóbuszos átszállás miatt a megszokotthoz képest 25-30 perccel hosszabb az eljutási idő, a buszok Szombathelyről a vonatokhoz képest korábban indulnak és később érkeznek meg oda.”

Tatabánya és Budapest között már most buszok vannak, amik csak Kelenföldig mennek

A Biatorbágy és Szárliget állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a Szentgotthárd, illetve Szombathely–Győr–Budapest-Keleti pályaudvar viszonylatú InterCity vonatok helyett Tatabánya és Budapest-Kelenföld állomás között pótlóbuszok közlekednek. A pótlóbuszok csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekednek, és onnan az Etele térről minden óra 45-kor indulnak vissza Tatabányára – emlékeztetett a MÁV.

Erről részleteket itt lehet olvasni.

A szombathelyi állomás pályaépítési munkálatai nemcsak a Budapestre jutást bonyolítják, hanem gyakorlatilag átírják az egész nyugat-dunántúli vonatközlekedést.

„Szombathely állomáson 2023. szeptember 29-től 2023. december 9-ig pályaépítési munkálatok zajlanak. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat” – ezt már a GYSEV sajtószolgálata közölte lapunkkal.

A lényeges változásokat így foglalta össze a cég:

 • A Sopron–Győr vasútvonalon 2023. szeptember 29-től (péntek) 2023. november 2-ig (csütörtök) egyes személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Sopron (22:30)–Győr (23:48)között közlekedő 9941 számú vonat helyett eltérő viszonylatban 2023. október 16-tól 2023. október 20-ig és október 24-én vonatpótló autóbusz közlekedik.
 • A Sopron–Szombathely vasútvonalon 2023. szeptember 29-től (péntek) 2023. október 28-ig (szombat) a személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Sopron–Szentgotthárd állomások között utazóknak Szombathely állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk! A 9181, 9188 számú vonatok helyett 2023. október 9-én Sopron–Lövő, 2023. október 10-én, 11-én, 13-án Bük–Szombathely állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik.
 • A Szombathely–Csorna–Hegyeshalom vasútvonalon 2023. szeptember 29-től (péntek) 2023. november 2-ig (csütörtök) a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely–Vép állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szombathely–Hegyeshalom viszonylatban közlekedő vonatok menetrendje Csorna–Hegyeshalom állomások között nem változik. Valamennyi InterCity vonat helyett Szombathely–Csorna állomások között módosított menetrenddel és megállási renddel vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 19801 számú Zalaegerszeg (19:22)–Győr (21:50) között közlekedő vonat helyett Szombathely–Csorna állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik.
 • A Szombathely–Zalaszentiván–Zalaegerszeg vonalszakaszon 2023. szeptember 29-től (péntek) 2023. október 28-ig (szombat) egyes személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A 9839 számú, Zalaegerszeg (5:43)–Szombathely (6:54/7:00)–Sopron (8:01) viszonylatú vonatról a Sopron felé utazóknak Szombathely állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk, továbbá a vonat menetrendje Szombathely–Sopron állomások között módosul.
 • A Szombathely–Kőszeg vasútvonalon 2023. szeptember 29-től (péntek) 2023. október 28-ig (szombat) egyes személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
 • A Szombathely–Celldömölk–Boba vonalszakaszon 2023. szeptember 29-től (péntek) 2023. november 2-ig (csütörtök) a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely–Vép állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A BAKONY InterCity vonatok helyett Szombathely–Celldömölk állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.
 • A Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon 2023. szeptember 29-től (péntek) 2023. október 28-ig (szombat) egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Szentgotthárd–Sopron állomások között utazóknak Szombathely állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk. A z InterCity vonatok helyett Szombathely–Csorna állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.
 • Mielőtt az elkövetkezendő hetekben-hónapokban Szombathelyen és környékén vonatra szállunk, tájékozódjunk a menetrendről.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos