Hányan támogatják, hogy Wagner András nevét vegye fel a Gyöngyösparti-sétány?

A tapasztalatok szerint kétharmados többségnek nincs gondja az átnevezéssel.

A februári közgyűlésen derült ki Szombathelyen teret neveznek el Göncz Árpádról, sétányt Wagner Andrásról February 22. 07:30 , hogy a városvezetés közterületet akar elnevezni Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről. Először egy belvárosi területről volt szó, de ez ellen az egyház tiltakozott, Majd a Gyöngyösparti-sétány került szóba, jelenleg az előkészítés zajlik.

Wagner András (jobbra)
Czika László

Takátsné Tenki Mária (Fidesz) a mai közgyűlésen több aláírást említett azzal, hogy a lakók így tiltakoznak a sétány átnevezéséről. Szerinte meg kellene fontolni, hogy a sétány nevét meghagyják, és majd egy új utcát neveznek el a volt polgármesterről. Ehhez Illés Károly frakcióvezető (Fidesz) is csatlakozott.

Nemény András polgármester emlékeztetett rá, a közgyűlés egyhangúlag szavazta meg, hogy elkezdjék az átnevezés előkészítését, és megbízták Czeglédy Csabát, a választókerület képviselőjét, hogy kérje ki az ott lakók véleményét. És ezt Takátsné Tenki Mária is megszavazta.

Czelédy Csaba elmondta, bő egy hete gyűjti a lakók véleményét, még lesz vele munka, de az eddigi tapasztalatok szerint kétharmadnyi többség támogatja az átnevezést. Aki nem, az is inkább azért, mert a lakcímváltozás miatt okmányokat kell majd cserélni,. De az ellenkezők nagy része is azt mondta, hogy elfogadja a többség álláspontját.

A Gyöngyösparti-sétány átnevezéséről májusban dönt a közgyűlés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet