Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Zarándokhellyé vált Törőcsik Mari velemi otthona

Sokan leróják a tiszteletüket a nemzet színésze előtt.

Hiába távozott tavasszal az élők sorából Törőcsik Mari, Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze April 16. 07:58 rajongói és tisztelői gondoskodnak arról, hogy emlékét méltóképpen megőrizzék. Velemi otthona valóságos zarándokhellyé vált, tele van virágokkal és a mécsesekkel.

„Nagyon nagy erre a forgalom zaja mostanság, de hát ezzel jár, ha valaki egy ilyen különleges épület közelében lakik. Egy kőhajításnyira van Velemtől Kőszeg, és akik oda mennek pihenni, ide is átruccannak. Az autók, de még a turistajáratok is lelassítanak, gyakran meg is állnak, hogy az utasok kiszálljanak és fejet hajtsanak Törőcsik Mari emléke előtt...” – árulta el a Borsnak a művésznő korábbi szomszédja, Margitka.

Töröcsik Mari szeretett velemi házának kapujában.
Stekovics Gáspár

A 82 éves asszony elmondta azt is, hogy sokan készítenek fényképeket, de akadnak olyanok is, aki becsengetnek hozzá, hogy a nemzet színészéről kérdezzék, mert tudni szeretnék, hogyan is élt. Margitka pedig készségesen válaszol is, hiszen jól ismerte a művésznőt, a család is őt kérte meg arra, hogy tartsa rendben a házat.

„Nekem persze, kulcsom is van, de csak port törölni járok be, illetve rendszeresen ürítem a postaládát. A vizet, a villanyt és a gázt már a művésznő halála után elzártuk. A művésznő családja nem jár ide” – mondta.

Júniusban írtuk, Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára June 12. 09:32 hogy elvileg már meg is van az első érdeklődő Törőcsik Mari velemi otthonára: az önkormányzat venné meg és emlékházat alakítana ki benne. Jelenleg a ház értéke 40 és 50 millió forint között mozog, ám a takaros porta ára feljebb kúszhat, hiszen a település első embere szerint értéknövelő tényező, hogy Törőcsik Mari élt ott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra