Zárva a szombathelyi volt Park Center, kint a Körmendi úton – Üzleti okok vagy gázszivárgás miatt?

Milyen „műszaki okok” miatt zárták be? Mindenesetre sokfélét hallani a városban – megszólalt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is.

Ami biztos, hogy Szombathelyen a volt Park Center, most Zone Bevásárlóközpont, kint a Körmendi úton jelenleg zárva tart. A center honlapján ennyi információ olvasható:

Kedves Vásárlóink! Január 5-től műszaki okok miatt a szombathelyi Zone Bevásárlópark átmenetileg zárva tart. A probléma megszüntetéséig szíves türelmüket kérjük, az újranyitással kapcsolatban itt a weboldalunkon, és a Zone Bevásárlópark Facebook-oldalán tájékoztatjuk Önöket.

Nagy Jácint

Kint a bevásárlóközpontnál egy biztonsági őrrel is szóba elegyedtünk, aki elmesélte, hogy nemcsak a vásárlók érkeznek folyamatosan, hanem az árut szállító kamionok is. Mivel azonban a terület le van zárva, nem tudnak lepakolni. A multi-cégek átirányítják őket a másik szombathelyi üzleteikbe.

Nagy Jácint

Saját információkból úgy tudjuk, hogy az egyik üzlet dolgozói már hónapok óta fura szagra, és állandó fejfájásra panaszkodtak. Azt is hallottuk, hogy azért fűtöttek már decemberben minimálisan az üzletben, mert a dolgozók akkor még erősebbnek érezték a fura szagot. Az üzlet dolgozói azt mesélték, hogy a center annak idején egy hulladéklerakóra épült, szerintük ez okozza a mostani problémát.

Nagy Jácint

A városban gázszivárgásról is hallani. Eszerint az egykori hulladéktelep miatt megsüllyedtek a falak, a közművek csövei elmozdultak, és ez okozza a szivárgást.

Megkérdeztük a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot – cáfolnak

Tudunk róla, ez már egy régebbi probléma

– mondta megkeresésünkre a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egyed László tűzoltó alezredes közölte: már több hónappal ezelőtt bejelentést tett a bevásárlóközpont működtetője gázszivárgás miatt. A katasztrófavédelem el is végezte a méréseket, de sem gázt, sem egyéb olyan anyagot nem talált, amely egészségügyi kockázatot vagy robbanásveszélyt jelentene, így ennek alapján úgy gondolják, nem hozzájuk tartozik, hogy a tulajdonos vagy az üzemeltető miért döntött most a bezárás mellett.

Nagy Jácint

A városban egyébként olyan pletykák is terjednek, hogy tulajdonosváltás vagy egyéb üzleti okok miatt történt a bezárás. De ezt a verziót hivatalosan végképp nem erősítette meg senki.

A centert üzemeltető Diófa Alapkezelő Zrt. marketing managere,

Maksay Éanna időközben hivatalos közleményt is küldött lapunknak, amit ide kattintva olvashat el.

Bárki bármi közelebbit tud, írja meg nekünk!

Hivatalos közleményt is kaptunk a Zone Bevásárlópark ingatlankezelőjétől

Mint kiderült, 2016-ban írt alá ingatlan adásvételi szerződést a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap 11 strip mall típusú kiskereskedelmi központra. Ezek közé tartozik a most ideiglenesen bezárt szombathelyi, hajdani Park Center is, amit 2017-ben neveztek át Zone Bevásárlóparknak. Műszaki okokból kifolyóan átmenetileg bezár a szombathelyi Zone Bevásárlópark.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság