Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ismét lobog az uniós zászló a szombathelyi szakközépiskolán

Tavaly ősszel az új igazgató érkezése után eltűnt, az új igazgató akkor azt mondta, a törvényi előírásokat betartják. Sági József korábban fideszes képviselő volt.

Ma reggel tűnt fel, hogy a szombathelyi Horváth Boldizsár Szakközépiskola bejárata fölött ismét lobog az uniós zászló. Ráadásul nagyobb, mint a nemzeti zászló, és újabbnak is tűnik annál, erős a gyanúnk, hogy nemrég vásárolhatták.

Uniós zászló az iskolán - telefonos fotó
Szilágyi József

Ez azért érdekes, mert tavaly ősszel eltűnt az EU zászlaja az iskoláról Háromból miért csak két szombathelyi iskolán van uniós zászló? 2014. December 17. 13:26 . Azok után, hogy Sági József, volt fideszes képviselőt pályáztatás nélkül nevezték ki igazgatónak, Sági indult ugyan az őszi önkormányzati választásokon, de nem jutott be a városi közgyűlésbe. Korábban, 1998 és 2006 között nyolc évig a Fidesz országgyűlési képviselője is volt.

Zászlók a KDG, a Horváth Boldizsár és a Zrínyi iskolákon
Decemberben üres volt a zászlótartó egyik helye
BZ

Sági tavaly decemberben az uniós zászló hiányát tudakoló kérdésünkre azt mondta Háromból miért csak két szombathelyi iskolán van uniós zászló? 2014. December 17. 13:26 , a törvényi előírásokat betartják, a nemzeti lobogó kint van. Azt nem tudjuk, most miért változott a helyzet, hétvége lévén nem tudjuk megkérdezni az iskolát. De így most a Zrínyi utcában lévő mindhárom iskola homlokzatán ott a magyar és az uniós zászló is, a Horváth Boldizsár Szakközépiskola sem lóg már ki a sorból.

Zászlók a KDG, a Horváth Boldizsár és a Zrínyi iskolákon
Most már a szakközépiskola sem lóg ki a sorból
BZ
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Háromból miért csak két szombathelyi iskolán van uniós zászló?

A Zrínyi Ilona utcában jártunk, valaki szeret, nem szeretet játszott az uniós zászlókkal. Rákérdeztünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra