Vörös frontvonal közeledik keletről

Bármi lehetséges ma, a helyzet a hétvégére stabilizálódik.

Miközben a Nyugat-Dunántúlon meleg nyári idő van, az ország jelentős részén, főleg a hegyvidékeken esik az eső, és sok helyen villámlik is. Ezt jól megmutatja az időkép.hu animációja.

Forrás: idokep.hu

A radarképen látszik, hogy egy zivatarlánc állt össze Ajkától Tatabányáig, és ez a lánc lassan de biztosan halad nyugati irányba.

Forrás: idokep.hu

A zivatarok valószínűleg nem érik el a nyugati határszélt, de a jelenlegi zivataros, instabil időjárási helyzetben minden lehetséges.

Az időkép.hu azt írja, hogy a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők és több helyen is kialakulhat zápor, zivatar, melyet helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet.

Sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. 24 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás