Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eltüntetik az egyik szökőkutat a kőszegi Fő térről és már az is megvan, hogy mi kerül a helyére

Megváltozik a tér jellege.

„Válasszunk lombos fát Kőszeg Fő terére!” – olvasható a felhívás a város Facebook-oldalán. Mint kiderült, megszünteti az önkormányzat az egyik szökőkutat, a helyére egy olyan lombos fát ültetnek, ami a város arculatára is pozitív hatással lesz.

Olyan fát szeretnének, aminek szép terebélyes lombkoronája lesz, így amellett, hogy árnyékot ad, kétségtelenül jó hatással lesz a Fő tér mikroklímájára is. Az önkormányzat pedig meg is kérdezett néhány kertészeti szakembert arról, hogy milyen fákat javasolnak a Fő térre.

A három esélyes a kislevelű hárs, a magyar kőris és a korai juhar. Ezek közül választhatják majd ki a kőszegiek a nyertest a Facebookon, a poszt alatt pedig már el is indult a vita. Az alapötlet sokaknak tetszik, de vannak, akik tiltakoznak a hárs ellen, és jött még néhány másik ötlet is, vannak, akik például inkább platánra voksolnának.

Válasszunk lombos fát Kőszeg Fő terére! Megszüntet egy szökőkutat Kőszeg Fő terén a város önkormányzata, helyére a tér...

Közzétette: Kőszeg város – 2021. március 28., vasárnap

„A koronavírus járvány elleni küzdelem évében Kőszeg városa ezzel a főtéri faültetéssel is jelét adja élni akarásának, a természet örök tavaszi megújulásába vetett reményének, és annak, milyen fontosnak tartja az ember és a természet közötti harmónia fenntartását” – írta az önkormányzat.

Szavazni egyébként április 8-án 12 óráig lehet úgy, hogy a feltöltött képekre nyomnak egy szívecskét. A kiválasztott fát pedig a tervek szerint április 22-én ültetik el, éppen a Föld napján.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra