Foghíjas üzletsorral nyit újra a szombathelyi Zone Bevásárlópark

Egy nappal a nyitás előtt körülnéztünk a helyszínen.

Hosszas zárvatartás után holnap nyit újra a Zone bevásárlóközpont, vagyis az egykori Park Center. Az üzletközpontot januárban azt követően zárták be, hogy az egyik üzlet dolgozói már hónapok óta fura szagra, és állandó fejfájásra panaszkodtak.

Zárva a szombathelyi volt Park Center, kint a Körmendi úton - Üzleti okok vagy gázszivárgás miatt?

Milyen „műszaki okok" miatt zárták be? Mindenesetre sokfélét hallani a városban - megszólalt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is. Ami biztos, hogy Szombathelyen a volt Park Center, most Zone Bevásárlóközpont, kint a Körmendi úton jelenleg zárva tart. A center honlapján ennyi információ olvasható: „Kedves Vásárlóink!

A centert üzemeltető Diófa Alapkezelő Zrt. marketing managere, Maksay Éanna akkor az alábbi közleményt küldte lapunknak:

"...Az üzemeltető levegőminőségi méréseket végeztetett az ingatlanon, mely az épület egyes területein gázszivárgásból eredő gáz koncentrációt mutatott. Az épület üzemeltetője óvintézkedésként a bevásárlópark átmeneti bezárását rendelte el."

Fél év után sem világos, hogy pontosan mi volt a probléma, sőt arról sincsenek hivatalos információink, hogy milyen munkálatokat végeztek január óta az épületben.

A bejárati út mellett még mindig ott vannak a parkolót lezáró kordonok.
Varga Mátyás (telefonos fotó)

A bevásárlópark Facebook-oldalára július 8-án került fel a poszt, amelyben a mai napra a Fő térre hívják a szombathelyeieket. A standnál szórólapot, és strandlabdát kaptunk. A szórólapon ugyanazt a dátumot találjuk, mint a honlapon: a nyitás július 11-én, 10.00 órakor lesz.

Varga Mátyás (telefonos fotó)

Az bevásárlópark húzóneve korábban a Müller volt, de ez az üzlet most nem nyit ki. A helyszínen is azt láttuk, hogy az üzlet kihalt, a kirakat üres. Meg nem erősített piaci információk szerint a Müller inkább a Family Center irányába indulna, de az okát nem tudjuk.

Üresek a kirakatok a Müllerben
Varga Mátyás (telefonos fotó)

A másik öt üzlet már-már nyitásra kész, pár apróságon még dolgoznak, de a termékek java a helyén van. Az üzletsor szélén továbbra is üresen áll egy üzlethelyiség. A bejárati utak mellett pedig még ott vannak a félretolt kordonok.

Az üres üzlet most sem talált bérlőt.
Varga Mátyás (telefonos fotó)

A Zone Bevásárlóparkot a Diófa Alapkezelő Zrt. üzemelteti. 2017-ben Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, a Konzum Nyrt. azt közölte, hogy alapkezelője átveszi a Diófa Alapkezelő egyik ingatlanalapját - írja a 24.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság