Zsugorította a tini holttestét M.Ádám - sokkoló képek a helyszínről

Nem tudta levinni E.Katalin holttestét, ezért magzati pózban összezsugorította M.Á., majd egy csörlő segítségével felhúzta a magasba a padláson.

Helytállónak bizonyultak a gyilkossággal összefüggésben összegyűjtött és megjelentetett adataink Huszonéves férfit gyanúsítanak a gyilkossággal? 2010. May 29. 16:06 és a holttest kidobásának helyszíne is pont az volt, amit lefényképeztünk. A ma tartott sajtótájékoztatón további részleteket tudtunk meg a különös gyilkossággal kapcsolatban. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tárgyalója majdnem kicsinek bizonyult, a megyében az elmúlt évek legnagyobb sajtóérdeklődése kíséri a gyilkosságot.

Erdélyi Katalin 16 évet élt
Erdélyi Katalin 16 évet élt
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Erdélyi Katalin eltűnését március 25-én jelentették hozzátartozói, ekkor a lány már valószínűleg halott volt. Ő egyébként az egyetlen olyan vasi eltűntként bejelentett személy az idén, akit a múlt hét csütörtökig nem sikerült megtalálni.

Mint az a mai tájékoztatón kiderült, az egyik emeleti lakásban már vasárnap óta lehetett kellemetlen szagot érezni, főleg a fürdőben és az egyik szobában. Ez az a lakás, ami felett nem volt beépítve a padlás. Itt lógott a holttest, amiről nem tudhattuk meg, hogyan került a padlásra, esetleg a lány még önszántából ment oda. A tini halálát fulladás okozta, de hogy pontosan mi történt, azt még a rendőrök nem mondják el. A nyugat.hu meg nem erősített információja szerint nem szexuális indíttatású volt a gyilkosság, a fiatalok pénzen szólalkoztak össze, a férfi ezután tett olyasmit, ami halálhoz vezetett. M. Ádám egyébként részleges beismerő vallomást tett, illetve elmondta, mit csinált a holttesttel.

Előzetesbe helyezés előtt
Előzetesbe helyezés előtt
Tánczos Mihály

A lemeztelenített lányt magzatpózban körbetekerte zsugorfóliával. Ezt a műveletet jópárszor megismételte, majd pokróccal burkolta és ismét fóliázta. Ezután szíjakkal tekerte körbe és az így elkészített „múmiát” tovább zsugorította a szíjak rendszeres megfeszítésével. M. Ádám megpróbálta a terhelő csomagot levinni a padlásról, de nem bírt a testsúlyával megegyező halottal.

A férfi ekkor csigát és kötelet vett, amivel felcsörlőzte a kb. 60 kilós zsákot a gerendák közé. A holttest 1,7 méter magasan lógott. Úgy tervezte, hogy egy magasan lévő polcra helyezi majd a hullát, ahol senkinek nem tűnik fel és amikor már sokat veszít a súlyából, akkor megszabadul tőle.

Itt lógott a holttest - csigával húzta magasba
Itt lógott sokáig a holttest - kattintson ide a galériáért!
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A szagok azonban közbeszóltak. A március 24-én megölt lány teste a nyári melegben erősen bomlásnak indult és az erős fóliázás ellenére a zsák ereszteni kezdett. Ekkor kezdtek morgolódni a lakók. Csütörtökön aztán M. Ádám nővére és szomszédja a szagok nyomába eredt. Rájöttek, hogy a padlás felől jött a szag, oda viszont csak Ádámnak volt kulcsa, aki nem volt otthon. Telefonon magyarázkodni kezdett, fals helyet adott meg a kulcs feltalálási helyeként. A szomszéd és a nővér így fogták és lecsavarozták a zárat, majd bejutva megtalálták az amorf zsákot.

A megölt lány néhány családtagja szeretett volna a gyilkos szemébe nézni
A megölt lány néhány családtagja szeretett volna a gyilkos szemébe nézni
Tánczos Mihály

Az ezt követő percek továbbra is homályosak. Hazaért Ádám, aki a nővére segítségével leakasztotta és pokrócban lecipelte a bűzlő zsákot. A szomszéd állítólag ekkor telefonált a rendőrségre, de állítólag nem gondolta, hogy holttest van a zsákban. Katalin zsugorított testét megpróbálták beledobni a szomszéd ház előtt álló nagy konténerbe, de nem fért be a bedobónyíláson. Mivel a szeméttelep már zárva volt, ezért döntött a jogosítvánnyal rendelkező nővér a város határa mellett. A hullát, mint egy szemeteszsákot egyszerűen kidobták a 87-es út mellett, pontosan arra a helyre, amit tegnapelőtt lefényképeztünk és amit eddig titokban tartott a rendőrség.

M. Ádámot előzetes letartóztatásba helyezik

A nővér a nyomozás eddigi adatai alapján jóhiszeműen járt el, nem tudta, hogy holttest van a zsákban, illetve testvére számára megnyugtató magyarázatot adott arra, miért olyan büdös a csomag. Ezt azonban a rendőrök M. Ádámra való tekintettel nem hozzák nyilvánosságra.

A hazaérkező testvérpár a rendőröknek elmondta, hogy egy büdös csomagot dobtak ki a város határában. (Ezzel mindenképpen eljárás indult volna ellenük tiltott szemétlerakásért.) A helyszínen azonban a járőr szikével belevágott a fóliába és egy hajas fejbőr bukkant elő.

A fóliázás miatt csak a proszektúrán tudták kiszabadítani a halottat a hajnali órákra, de annak állapota nem tette lehetővé az azonnali azonosítást. Csak bizonyos jelek alapján feltételezték, hogy milyen korú nő az áldozat.

A 23 éves M. Ádámmal a bíróságon találkoztunk. A férfi közömbösen nézve ült a padon. Amikor megkérdeztük, szeretne-e valamit mondani, lassan felemelte a szemét, ránk nézett és halkan csak annyit mondott: nem. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték. Ügyvédjétől sem sikerült semmit megtudnunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Huszonéves férfit gyanúsítanak a gyilkossággal?

Egy huszonéves férfit gyanúsít a rendőrség a zsákban talált lány meggyilkolásával meg nem erősített információink szerint. Megtaláltuk azt a helyet is, ahol kidobták a fiatal lány holttestét rejtő zsákot és jártunk a szomszéd padláson, beszéltünk sok emberrel. Rejtélyes ügy, sok szempontból.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló