Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zuschlag János nem emlékszik arra, mivel vádolta meg korábban Czeglédy Csabát

"Nem emlékszem, nem tudom, úgy hallottam." Így vallott Zuschlag a tv2 ellen indított sajtóper tárgyalásán.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még június elején írtuk A TV2 ügyvédje gyakorlatilag elismerte, hogy manipulált riportokat készítettek a Czeglédy-ügyről 2018. June 08. 19:01 , hogy a tv2 manipulált riportokat közölt Czeglédy Csabával kapcsolatban. A csatorna a választások előtt leadott interjújában többek között ezekkel vádolták meg az előzetesben lévő Czeglédyt:

 • cipősdobozban szállította az áfacsalásból ellopott pénzt Gyurcsány Ferencnek,
 • ő pénzelte a jobbikos Rig Lajos kampányát is a tapolcai időközi országgyűlési választáson,
 • és az MSZP embereként a párton belül kémkedett is a DK-nak.
 • A riportokban egy

  védett tanúra

  hivatkoztak, a felvételeken a férfi nem volt felismerhető, csak az elsötétített sziluettjét lehetett látni, a hangját is torzították. Még az sem derült ki, honnan tudhatja, amit állít, vagy milyen minőségben/hogyan jutott az információkhoz.

  Zuschlag János
  Nyugat.hu

  A tv2-t Czeglédy beperelte, majd azt kérték, hallgassák ki Zuschlag Jánost, mert vele bizonyítanák a Czeglédyről elhangzott állításokat. Azonban Zuschlag a riportok készültekor éppen előzetes letartóztatásban volt, így ő nem szerepelhetett a felvételen, mire a Tv2 ügyvédje azt válaszolta: nem állítják, hogy Zuschlag szerepel a felvételen, de azért kell tanúként meghallgatni, mert az

  ő nyilatkozatai

  alapján készült, amit a riportban ismertettek.

  Az ügyben szerdán volt egy tárgyalás, a hvg.hu tudósítása szerint Zuschlag folyamatosan félrebeszélt. A lap idézi több kijelentését is:

 • Nem tud arról, hogy dobozban vitt pénzt Czeglédy Gyurcsánynak.
 • Nem látott cipősdobozt, amiben a pénzt vitte Gyurcsánynak.
 • Nincs közvetlen tudomása arról, hogy Czeglédy bármikor is pénzt adott volna Gyurcsány Ferencnek.
 • Nem tud arról, hogy Czeglédy Csaba adott volna ki MSZP-s információkat Gyurcsány Ferencnek,

  de nyilván ez így természetes, ha jóban vannak

  .
 • Arra a kérdésre, hogy van-e tudomása arról, hogy bármelyik politikust lefizette volna Czeglédy, Zuschlag válasza:

  ismerve őt, biztosan elvárt valamit a támogatásért

  . Konkrét esetet nem látott, csak

  hallotta

  .
 • Azt is úgy hallotta, hogy Czeglédy diákszövetkezeteinek minél több megbízást kellett kapnia a szocialista kormányzás idején, mikor kérték, mondjon ilyet, beismerte, hogy egyet sem tud említeni.
 • Abból gondolja, hogy illegális dolgok lehettek, hogy Czeglédy őt is

  törvénytelen ajánlattal

  kereste többször, így azt kérte pénzért cserébe, hogy

  hagyja békén

  az MSZP-s politikusokat, ne nyilatkozzon róluk. Három ilyen találkozójuk is volt, de egyetlennek sem tudta megmondani a helyét és hogy milyen körülmények közt zajlott.
 • Czeglédy Csaba ügyvédjének, Litresits Andrásnak a kérdésére, hogy kitől származnak az információi, Zuschlag válasza sommásan annyi volt:

  már nem emlékszem

  .
 • Honnan tudja, hogy Czeglédy benne volt a DK megszervezésében, ha akkor pont börtönben ült? – hangzott a kérdés.

  Elbeszélésből, miután kijött

  – válaszolta.
 • Zuschlag név szerint említette Kunhalmi Ágnest, akiről azt hallotta, szintén Czeglédy támogatta pénzzel. De amikor megkérdezték, kiderült, hogy ezt is hallotta, nem emlékszik, kitől hallotta, és nem tudja, hol és mikor kapott pénzt.
 • A tárgyalásnak még nincs vége, egy újabb Tv2 által hozott tanú meghallgatásával folytatódik az ősszel.

  Zuschlag a Vas megyei fiktív tagbeléptetési botrányban is vitézkedett

  Zuschlag János 1998 és 2004 között volt az MSZP országgyűlési képviselője. 2011-ben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, mert 2003-ban több társával ellenőrizhetetlen módon költöttek el baloldali szervezeteknek juttatott több mint 70 millió forint közpénzt. Hat évet kapott, de addigra hármat már előzetesben töltött, így az ítélet után további három évig kellett börtönben maradnia, 2013-ban szabadult.

  Zuschlag tevékenyen vett részt a bő tíz évvel ezelőtti, Vas megyei MSZP-s tagbeléptetési botrányban Zuschlagék valóban fiktív szoci tagokat léptettek be Vasban 2008. October 21. 16:02 , aminek következtében újra kellett szervezni a párt helyi csoportjait. Fiktív tagokat léptettek be a párt csepregi és kőszegi szervezetibe, és ezzel azt akarták elérni, hogy átvehessék az irányítást a megyei szervezet felett, és ők dönthessenek a képviselőjelöltekről. Zuschlagot egyébként már korábban, egy, a holokauszttal viccelődő beszólása miatt kizárták a pártból.

  Szabadulása után azt állította Zuschlag: 50 milliót adott az MSZP, hogy lépjek vissza 2014. March 07. 09:03 , hogy az MSZP 50 milliót ajánlott neki, hogy ne induljon a kiskunhalasi önkormányzati választásokon, 2014-ben már részt vett a kamupártok szervezésében.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra