Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit

Közel egy évig nem vette meg senki - lejjebb viszik az árat.
 
 

Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit

Közel egy évig nem vette meg senki - lejjebb viszik az árat.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit

Közel egy évig nem vette meg senki - lejjebb viszik az árat.

Tavaly áprilisban írtunk róla, hogy a vagyongazdálkodás jegyében több belvárosi ingatlant is el akar adni az önkormányzat. Egy részük nagy múltú épület, ám a város mégsem akar foglalkozni velük - viszont az elmúlt közel egy év alatt eladni sem sikerült ezeket.

Lendvai Ferenc tanácsnok, a Fidesz-frakció vezetője egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a szabályok szerint ingatlanszakértővel (sokszor többel is) felbecsültetik az eladásra szánt ingatlan értékét, és a legmagasabb áron hirdetik meg. Ha nincs vevő, akkor egy alkalommal tíz százalékkal csökkenthetik az árat - ez történt meg tavaly.

A múlt heti közgyűlésen aztán újabb árcsökkentésről döntöttek, és az előterjesztésből kiderült, hogy ehhez új értékbecslést is végeztettek, ezek a becslések pedig a korábbinál alacsonyabb értékeket határoztak meg. Így most megint meghirdetik a három épületet - olcsóbban.

A három közül a legértékesebb a Kossuth Lajos utca 2. alatti pizzéria és motel. Tíz évvel ezelőtt Vígh Gábor volt városi képviselő bérelte ki, majd felújíttatta. Éttermet, pizzériát, a felső szinten pedig motelt alakítottak ki. A bérleti szerződés lejárt. Először 180, aztán 153 millióért kínálták (ezek nettó árak). A következő pályázatot 140 millió+ÁFA áron írják ki.

A Kisfaludy Sándor utca 1. alatti irodaháznak nettó 98,1 millió volt az ára. Régen az Iparos Egyesület, majd a KISZ székháza volt, aztán koncerthelyszínné és ifjúsági központtá vált, itt működött például a legendás Orosz Kávézó is. Az 1990-es évek elején az pártok kapták meg, azóta pedig különféle bérlők váltották egymást. A legújabb értékbecslésnek köszönhetően most 84.645.669 forint plusz ÁFA lesz az ára.

A harmadik a Szily János utca 42., amit eredetileg is irodaháznak építettek, az épület állaga leromlott - ám javítható. 71,6 millióért kínálták eredetileg, most 59.763.780 forint plusz ÁFA összegért lehet megvenni.

Már korábban elhangzott a közgyűlésen, hogy ezt a három ingatlant addig hirdetik, amíg meg nem veszik.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés