Forgalmi rend változás a Kőszegi utcában 

Közlekedési káosz alakult ki Szombathelyen a Kőszegi utcában, mert az autósok nem ismerik a KRESZt

Ötpercenként lehetne megbírságolni valakit, mert alapvető szabályokkal nincsenek tisztában a sofőrök.
 
 

Közlekedési káosz alakult ki Szombathelyen a Kőszegi utcában, mert az autósok nem ismerik a KRESZt

Ötpercenként lehetne megbírságolni valakit, mert alapvető szabályokkal nincsenek tisztában a sofőrök.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Közlekedési káosz alakult ki Szombathelyen a Kőszegi utcában, mert az autósok nem ismerik a KRESZt

Ötpercenként lehetne megbírságolni valakit, mert alapvető szabályokkal nincsenek tisztában a sofőrök.

Mondhatjuk azt is, hogy az autósok zöme nincs tisztában a KRESZ alapvető szabályaival. A forgalmirend-változást szakértővel elemeztük.

Először is elmonjuk, mi a helyzet. Felújítják a Berzsenyi teret, emiatt:

lezárták a Széchenyi utcát a Centrum áruháztól kétirányúvá tették a Kőszegi utcát a Fő tér és Savaria mozi közti szakaszon úgy, hogy a parkolósávból is forgalmi sávot csináltak ezt alaposan kitáblázták, kiraktak egy forgalmi lámpát is a Kőszegi utca - Széchenyi utcai taxiállomás közti szűkületre

Kiálltunk egy kicsit megnézni, hogy mennyire megy az autósoknak ez az új helyzet és gyakorlatilag azt tapasztaltuk, hogy

egyes autósok még akkor sem értik mi van, amikor átmenve a piroson szemben áll velük egy másik autó, dudálva

Természetesen jobbnak láttuk megkérdezni Unger Józsefet a helyzetről, hiszen ő olyan, mint egy élő KRESZ-könyv. Épp a mozinál ácsorogva mutatta a rossz oldalon hajtóknak, hogy melyik sávban kéne menniük, azt mondta be sem kell menni a filmszínházba, kint már megy a műsor. Ekkor a távolban épp megint valaki behajtott a piros ellenére a szűkületbe.

Lassan egy óra ácsorgás után elmondható, hogy a közlekedők kilencven százaléka rutinból vezet, nem figyelik a táblákat, az útburkolati jeleket és a nyilak sem mondanak nekik semmit. Az előbb egy autós azt mondta felháborodva: „Ezt ki találta ki?!” - Nos nem az a kérdés, hogy ezt ki találta ki, hanem az, hogy ha egy szabályt kialakítanak, kitáblázzák, jeleket festenek fel és egy lámpát is kitesznek, akkor annak megfelelően kéne közlekedni! - mondta el József, miközben épp elment mellettünk egy autó, végig rossz sávban.

Már megint rossz helyen megy egy autó, nem értik mi van felfestve. Tábla is jelzi, hogy kétirányú a közlekedés. Nem tudják értelmezni a kanyarodást a Mártírok terénél. Belemennek a pirosba is, hiába van jelezve táblával is a lámpa, nem jut el a szürkeállományig, hogy ott lámpa van. - véleményezte a helyzetet, majd hozzátette, hogy ez nem egy-két napig fog tartani, hanem sajnos sokkal tovább.

Minek lett kétirányú?

Tették fel rögtön többen is a kérdést egymást közt. Erre ugye adhatók válaszok: először is vannak ott lakók, van még nyitott belső parkoló, üzletek, ahova be kell jutni az áruszállítóknak. Ami talán a legfontosabb, amit szerintünk egy autós sem vett észre a mozinál lévő kereszteződésben, hogy bár

az út kétirányú lett, de behajtani csak célforgalomnak szabad

Persze lehet, hogy egyeseknek pont az a célja, hogy behajtsanak, majd visszaforduljanak a taxiállomás mellett. Talán jobb lett volna azt kiírni a kiegészítő táblára, hogy behajtás csak ingatlantulajdonosoknak, áruszállítóknak, stb. De az a véleményünk, hogy az sem biztos, hogy segítene a helyzeten.

Jó tudni! Ha már behajtottak...

Az út jobb oldalán kell közlekedni. Nem lehet leparkolni ott, ahol eddig szoktak, még akkor sem, ha csak egy percre futnak be a bankba / szoláriumba / butikba. A piros lámpánál meg kell állni. Visszafelé ugyanez érvényes, figyeljék az útburkolati jeleket! A Fő tér felől érkezve, a mozinál jobbra kisívben önöknek van elsőbbségük, mert akik balra kanyarodnak (a Berzsenyi könyvtár felől), nagy ívben fordulnak. Amikor kanyarodnak jobbra, ne feledjék a párhuzamos közlekedés szabályait és győződjenek meg róla, hogy nem jön-e biciklis a bicikliúton, ugyanis neki elsőbbsége van. Bicikliseknek jeleznénk, hogy továbbra is az úttesten kell járniuk a Fő tér felé, a bicikliút a visszairánynak van fenntartva, mint korábban.

Kellemes utat minden autósnak, májusig biztosan eltartanak a munkálatok, a pontos dátumok, lezárási szakaszok, korlátozások ezen cikkünkben olvashatók.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés