Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megint nekiláttak a Berzsenyi tér feltúrásának

Pá-pá-parkolók.

Többször írtunk már a Berzsenyi tér átépítéséről. Először úgy tűnt Vége a parkolásnak, újjáépítik a szombathelyei Berzsenyi teret 2016. June 06. 12:42 , hogy a Modern városok program keretén belül újíthatják meg teret. Tavaly júniusban neki is láttak egy sajtótájékoztatóval egybekötött látványos térbontásnak, aztán kiderült Elfogyott a pénz, az uniós pénzek menthetik meg a Modern Városok programját? 2016. August 17. 07:40 , a felbontott néhány macskakövet vissza kell rakni, ugyanis elfogyott a pénz, így a tér mégsem újul meg.

A tervek szerint így néz majd ki az átépített tér
szombathely.hu

Aztán arról is írtunk 900 millióért újítja fel a szombathelyi Berzsenyi tér környékét a Frisss Rádió tulajdonosa és a helyi stadion építője 2017. March 12. 18:55 , hogy idén megint előkerült a felújítás, és hogy a többi pályázó kizárása után 900 millió forintért a Frisss rádió tulajdonosa és a Haladás sportkomplexum építtetője.

Ma egy újabb bejelentés után megtörténtek az első kapavágások a területen, ez egyelőre leginkább a közlekedőket érinti.

Íme a városháza közleménye az útlezárások pontos mentrendjéről:

A forgalomkorlátozás és útlezárás a Fő tér 14. – Széchenyi utca 10. számú házak közötti szakaszát érinti, melynek megközelítése a Petőfi utcától a Szily János utcáig az egyirányú Kőszegi és Széchenyi utcákon keresztül történik.

A Széchenyi utca útépítésének ideje alatt azt csak az építési és korlátozottan az ingatlan tulajdonosi forgalom veheti igénybe, illetve az aszfaltozási munkák idejére teljes szélességben lezárásra kerül a fenti útszakasz.

A térfelújítás felűlnézeti terve
szombathely.hu

A Széchenyi utca lezárására az alábbi időpontokban kerül sor:

 • Részleges lezárás (Fő tér 14. – Széchenyi utca 10.): 2017. március 20. – 2017. április 30.
 • Teljes lezárás (Fő tér 14. – Széchenyi utca 10.): 2017. május 1. – 2017. május 7.
 • A Kőszegi utcai intézmények illetve egyéb szolgáltatást biztosító létesítmények megközelítése miatt a Kőszegi utcában a jelenlegi egyirányú forgalmi rend helyett kétirányú forgalmi rend kerül kialakításra a Mártírok tere és a Fő tér 14. számú ház között.

  A járművek megfordulása a Fő téren lévő taxi állomásnál biztosítható.

  A kétirányú forgalom lefolyását folyamatosan (éjjel – nappal) üzemelő háromfogalmú fényjelző készülék telepítésével lesz biztosítva az építés teljes ideje alatt.

  Mivel a jelzőlámpák által irányított szakaszban szabályozatlan „Kijelölt gyalogos átkelőhely” nem lehet, ezért itt a gyalogosátkelő átkelőhely megszüntetésre kerül úgy, hogy a két jelzőlámpa közötti szakaszon mindkét oldalon 150 cm magas narancssárga színű műanyag védőhálót lesz elhelyezve (műanyag kerítés).

  Ezzel egyidejűleg mindkét forgalmi irány részére „Gyalogosok” jelzőtáblák lesznek.

  I. A Berzsenyi tér munkaterületének forgalomszabályozása:

  A munkaterületen csak építési forgalom bonyolódhat. A munkaterület lezárása a 2017. 03. 17-én kezdődik.

  II. Ivóvízvezeték rekonstrukció miatti forgalomkorlátozás:

  Vízhálózat rekonstrukciója a Szily János és Hollán Ernő utcában valósul meg. A kivitelezés félpályás útlezárás mellett folyik, I. ütemben a Szily János utcában, II. ütemben a Hollán Ernő utcában. A rekonstrukciós munkák előre láthatóan két hónapig tartanak. Ezt követően kezdődnek a burkolat felújítási munkák.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet