Megint nekiláttak a Berzsenyi tér feltúrásának

Pá-pá-parkolók.

Többször írtunk már a Berzsenyi tér átépítéséről. Először úgy tűnt Vége a parkolásnak, újjáépítik a szombathelyei Berzsenyi teret 2016. June 06. 12:42 , hogy a Modern városok program keretén belül újíthatják meg teret. Tavaly júniusban neki is láttak egy sajtótájékoztatóval egybekötött látványos térbontásnak, aztán kiderült Elfogyott a pénz, az uniós pénzek menthetik meg a Modern Városok programját? 2016. August 17. 07:40 , a felbontott néhány macskakövet vissza kell rakni, ugyanis elfogyott a pénz, így a tér mégsem újul meg.

A tervek szerint így néz majd ki az átépített tér
szombathely.hu

Aztán arról is írtunk 900 millióért újítja fel a szombathelyi Berzsenyi tér környékét a Frisss Rádió tulajdonosa és a helyi stadion építője 2017. March 12. 18:55 , hogy idén megint előkerült a felújítás, és hogy a többi pályázó kizárása után 900 millió forintért a Frisss rádió tulajdonosa és a Haladás sportkomplexum építtetője.

Ma egy újabb bejelentés után megtörténtek az első kapavágások a területen, ez egyelőre leginkább a közlekedőket érinti.

Íme a városháza közleménye az útlezárások pontos mentrendjéről:

A forgalomkorlátozás és útlezárás a Fő tér 14. – Széchenyi utca 10. számú házak közötti szakaszát érinti, melynek megközelítése a Petőfi utcától a Szily János utcáig az egyirányú Kőszegi és Széchenyi utcákon keresztül történik.

A Széchenyi utca útépítésének ideje alatt azt csak az építési és korlátozottan az ingatlan tulajdonosi forgalom veheti igénybe, illetve az aszfaltozási munkák idejére teljes szélességben lezárásra kerül a fenti útszakasz.

A térfelújítás felűlnézeti terve
szombathely.hu

A Széchenyi utca lezárására az alábbi időpontokban kerül sor:

 • Részleges lezárás (Fő tér 14. – Széchenyi utca 10.): 2017. március 20. – 2017. április 30.
 • Teljes lezárás (Fő tér 14. – Széchenyi utca 10.): 2017. május 1. – 2017. május 7.
 • A Kőszegi utcai intézmények illetve egyéb szolgáltatást biztosító létesítmények megközelítése miatt a Kőszegi utcában a jelenlegi egyirányú forgalmi rend helyett kétirányú forgalmi rend kerül kialakításra a Mártírok tere és a Fő tér 14. számú ház között.

  A járművek megfordulása a Fő téren lévő taxi állomásnál biztosítható.

  A kétirányú forgalom lefolyását folyamatosan (éjjel – nappal) üzemelő háromfogalmú fényjelző készülék telepítésével lesz biztosítva az építés teljes ideje alatt.

  Mivel a jelzőlámpák által irányított szakaszban szabályozatlan „Kijelölt gyalogos átkelőhely” nem lehet, ezért itt a gyalogosátkelő átkelőhely megszüntetésre kerül úgy, hogy a két jelzőlámpa közötti szakaszon mindkét oldalon 150 cm magas narancssárga színű műanyag védőhálót lesz elhelyezve (műanyag kerítés).

  Ezzel egyidejűleg mindkét forgalmi irány részére „Gyalogosok” jelzőtáblák lesznek.

  I. A Berzsenyi tér munkaterületének forgalomszabályozása:

  A munkaterületen csak építési forgalom bonyolódhat. A munkaterület lezárása a 2017. 03. 17-én kezdődik.

  II. Ivóvízvezeték rekonstrukció miatti forgalomkorlátozás:

  Vízhálózat rekonstrukciója a Szily János és Hollán Ernő utcában valósul meg. A kivitelezés félpályás útlezárás mellett folyik, I. ütemben a Szily János utcában, II. ütemben a Hollán Ernő utcában. A rekonstrukciós munkák előre láthatóan két hónapig tartanak. Ezt követően kezdődnek a burkolat felújítási munkák.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet