A Momentum Szombathelyen is megalapította a cselekvés kis köreit

Aki lánglelkű szónoklatokra vágyott, annak csalódnia kellett, az új párt párbeszédet akart és nem kinyilatkoztatást.
 
 

A Momentum Szombathelyen is megalapította a cselekvés kis köreit

Aki lánglelkű szónoklatokra vágyott, annak csalódnia kellett, az új párt párbeszédet akart és nem kinyilatkoztatást.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Momentum Szombathelyen is megalapította a cselekvés kis köreit

Aki lánglelkű szónoklatokra vágyott, annak csalódnia kellett, az új párt párbeszédet akart és nem kinyilatkoztatást.

Péntek késő délután gyorsan kiderült, hogy nem is olyan egyszerű megszervezni egy új párt programismertető, barátkozós estjét, a Bellagio étterem tekézős része nem volt a legszerencsésebb megoldás. Kényszerhelyzet volt, először a Malom sörözőbe szerettek volna menni, de végül a nagy érdeklődés miatt úgy ítélték meg, hogy egy tágasabb helyszínt választanak.

Sok ember kis helyen

És nem ez volt az első ilyen eset mostanában, ahogyan azt később Potyondi Edina, a párt elnökségi tagja elmondta. Országjáró körútjukon volt, hogy nem sikerült megyeszékhelyre elmenniük, mert senki sem akarta befogadni a rendezvényüket, így egy kisebb városban kellett megtartaniuk azt.

A Bellagio előtt kisebb tömörülés fogadott minket a kezdés előtt, egy német tévéstáb forgatott, a Momentumról és Orbán Magyarországáról kérdezték az érkezőket. És láttunk Fidelitas-tagot, Fideszhez kötődő politikai munkatársat, de most ők is inkább érdeklődőknek tűntek, úgy látszik, kifulladt a kormánypárt kezdeti akciója, amikor még a Momentum eseményeit próbálták szétdúlni.

Bent közel százan szorongtak a többhelyiséges tekézőben, a szokásos politikai eseményekhez képest nagyon sok fiatal volt jelen, de voltak bőven középkorúak is. Először a szombathelyi származású

Csillag Tamás, a Momentum egyik alapítója, lapunk kistestvérének, a Nyu.hu-nak Londonban élő munkatársa ecsetelte, hogy a helyi emberekkel, szervezetekkel, problémákkal, és a jól menő dolgokkal is meg akarnak ismerkedni.

Rendszerszintű változás és idegenellenesség

Soproni Tamás, a párt elnöke az általános elvekről beszélt. Rendszerszintű változást akarnak, és szeretnék tudatosítani, hogy nem csak az országgyűléstől kell várni a megoldásokat, helyben kell megalakítani a cselekvés köreit. Értékeik között van az ideológiamentesség, a bal-jobb megosztást a politikusok tartják fenn, hogy megosszák az embereket.

Szolidaritásra is szükség van, a kormány most csak a felső tízezerrel szolidáris. Az esélyegyenlőség szerintük azt jelenti, hogy valakit a munkája értéke alapján minősítenek és nem azért, mert éppen a jógaoktató szeretője valakinek. És ezt a munkát nem csak pénzben kell mérni, vannak, akik a társadalomért végzett munkájukban sikeresek, mint például a tanárok, a szociális szakemberek, vagy akár az egyedülálló szülők.

És pozitív nemzetképet szeretnének, ami azt jelenti, hogy senkivel szemben sem kirekesztő, de benne van a hit, hogy Magyarország sikeres lehet, akár a legsikeresebb Közép-Európában.

Kiderül, mi a helyzet ma az országban

Potyondi Edina arról beszélt, hogy 45 napig tart mostani országjárásuk, elmennek minden megyébe, a felén már túl is vannak. Amellett, hogy bemutatják a Momentumot, információkat gyűjtenek a helyi ügyekről, ezeket később feldolgozzák, és ebből kiderül, mi a helyzet ma az országban, hol vannak rendszerszintű problémák.

Plusz helyei alapszervezeteket alapítanak, kérte, hogy ha valaki szeretne belépni a pártba, jelezze, és vele később felveszik a kapcsolatot.

Összesen kilenc momentumos érkezett Szombathelyre, az alig tízperces bevezető után a társaság kisebb csoportokra bomlott, és megalakultak a cselekvés kis körei. Amikor eljöttünk, láttuk, hogy minden asztalnál parázs vita zajlik. Vita és nem vitatkozás.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés