Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megint eladó a Savaria Nagyszálló, tudják mennyiért?!

A belvárosi 100 éves szállóra március 8-ig lehet ajánlatot tenni.

Vevőt keres a szombathelyi Savaria Hotelre a tulajdonos IGN Zrt. felszámolója. A belvárosi 100 éves szállóra március 8-ig lehet ajánlatot tenni, az irányár 560 millió forint – számol be erről a kamaraonline.hu.

Körbekerített Savaria Nagyszálló
VB

A szállodára a szombathelyi önkormányzatnak elővásárlási joga van. (Korábban mi is megkérdeztük a közgyűlés frakcióvezetőit "Ha az önkormányzat nem lép, ránk fog rohadni" 2015. May 24. 09:14 , mit is tehetne az önkormányzat a patinás épületért. A Fidesz nem válaszolt, a baloldal szerint az önkormányzatnak tennie kellene a szálló hasznosításáért, és ennek módját meg kellene vizsgálni.

Aki kifizeti az összeget, annak számolnia kell azzal is, hogy a hotel erősen leamortizálódott, renoválásra szorul, hiszen utoljára 30 éve újították fel. Akkor a 90 szoba csak egy részébe építettek zuhanyzót vagy fürdőt. A jelenlegi tulajdonos korábban 150 szobásra bővítette volna a szállót, ám több körülmény nehezítette a beruházást és a cég végül csődbe ment. A hotelt az elmúlt években többször is eladásra kínálták, ám ezidáig még nem jelentkezett érte vevő.

Savaria Szálló belülről 2015-ben (a Berzsenyi Dániel Könyvtár helyismereti gyűjteménye)
Nábrádi Szabolcs

Így nézhet mostanában ki belülről a Savaria Nagyszálló!

Tavaly egy szűk szakmai csoport be is jutott, és mindent alaposan dokumentált. Érdemes megnézni, milyen állapotok uralkodnak most az egykor volt híres szállodában!A Berzsenyi Dániel Könyvtár helyismereti gyűjteményének képeiből szemeztünk:

A recepció
Nábrádi Szabolcs
Itt volt a télikert
Nábrádi Szabolcs
Az étterem
Nábrádi Szabolcs
A lépcsőforduló ma is gyönyörű
Nábrádi Szabolcs
Így néz ki az egykori szálloda folyosója
Nábrádi Szabolcs
Így meg egy szobája
Nábrádi Szabolcs
Szép látvány a fákkal teli Széll Kálmán utca
Nábrádi Szabolcs
Az ismerős felirat egész közelről
Nábrádi Szabolcs

Ha kíváncsi még, a Facebook-oldalukon talál érdekességet.

Egyébként pár éve mi is bejutottunk, azokat a képeket (amiket felhasználva tavaly egy fiktív honlap is készült Titokzatos weboldalra bukkantunk - megnyit a Savaria Szálló? 2014. December 13. 13:44 ) itt találja.

Nagyszálló Szombathely 2009
Kattintson, nézze meg a 2009-es állapotokat!
Nagy Ákos Balázs

Az épület tavalyelőtt volt száz éves, mi is nosztalgiáztunk, a pályáját itt kezdő Horváth László sokat mesélt nekünk a régi idők vendéglátásáról „Őfelsége” Kádár János szombathelyi pincére voltam... 2015. March 10. 20:15 .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Addig hirdetik a Savaria Nagyszállót, amíg valaki meg nem veszi

A felszámoló először 600 millióért, aztán 590 millióért kínálta, nem volt jelentkező. Nem adják fel.

Közélet